rusu ioan

rusu ioan”Țuki” Rusu are probleme din cauza echipei de fotbal Gaz Metan Mediaș. Cel care a fost președinte al clubului și apoi director general la Transgaz, unul din sponsorii principali ai echipei, este acuzat de conflict de interese de către ANI.

Un director din cadrul Transgaz Mediaş se află în conflict de interese administrativ şi penal, întrucât, în perioada în care a fost director general al societăţii, a semnat contracte de sponsorizare pentru clubul Gaz Metan Mediaş, unde ginerele său este antrenor secund de baschet, a anunţat, vineri, Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de ANI, instituţia a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către Ioan Rusu, director la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A. Mediaş.
Conform sursei citate, Ioan Rusu, ”în perioada exercitării funcţiei de director general al societăţii menţionate, a semnat mai multe acte având interese personale de natură patrimonială care i-au influenţat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi reveneau”.
ANI precizează că Ioan Rusu a semnat hotărârile Consiliului de Administraţie al Transgaz din 19 iulie 2012 şi 2 aprilie 2013, privind aprobarea sponsorizării activităţii Clubului Sportiv Gaz Metan Mediaş.
”În cadrul clubului sportiv, persoana evaluată deţine funcţia de membru în Consiliul Director, iar ginerele său deţine funcţia de antrenor secund de baschet. De asemenea, Ioan Rusu a semnat, la aceleaşi date, şi contractele de sponsorizare, în valoare totală de 4.200.000 lei, încheiate de Transgaz S.A. Mediaş în calitate de sponsor cu clubul sportiv. Prin semnarea actelor în baza cărora a fost sponsorizat clubul sportiv, ginerele persoanei evaluate a încasat de la asociaţia sportivă, în perioada 2011-2015, venituri în sumă totală de 102.806 lei”, se arată în comunicat.
De asemenea, potrivit ANI, în perioada exercitării funcţiei de director general al Transgaz, Ioan Rusu ”a participat la luarea unor decizii în cadrul procedurii de atribuire a unui contract de achiziţie publică în beneficiul societăţii S.C. BAT Mediaş S.A., în condiţiile în care Ioan Rusu şi acţionarul majoritar al acestei societăţi comerciale s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani”.
În baza contractului încheiat, S.C. BAT Mediaş a încasat de la Transgaz suma de 994.690,86 lei, fără TVA.
”Persoana evaluată a încălcat, astfel, legislaţia privind conflictul de interese atât în materie administrativă în raport cu dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea nr. 161/2003 cât şi în materie penală, în raport cu dispoziţiile art. 301 din Codul Penal al României”, se mai arată în comunicatul ANI.
Reprezentanţii ANI anunţă că au sesizat Parchetul Judecătoriei Mediaş, pentru verificarea indiciilor privind săvârşirea de către Ioan Rusu a infracţiunii de conflict de interese. Sursa: news.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns