Super film la Astra Film Cinema. Proiecție de excepție în această săptămână!

0 152

Life Sentences_O căsătorie mixtă între un arab și o evreică devine un blestem pentru copii lor, mai ales atunci când iese la iveală că tatăl, mâna dreaptă a lui Yasser Arafat, a condus o serie de atacuri teroriste împotriva unor ținte evreiești.

Filmul Life Sentences (regia: Nurit Kedar și Yaron Shani) explorează prin ochii lui Nimer, unul dintre copiii controversatei familii, senzația sufocantă de a te simți exclus și închis în tine atunci când ești judecat și tratat în funcție de faptele comise de părinții tăi. Nimer se află la granița a două culturi care se resping cu violență: Israelul atacă Gaza de unde provine tatăl său, Hamas atacă Israelul de unde provine mama sa. Așa că decide să se îndepărteze de mentalitatea familiei sale, dar asta nu-i asigură deloc confort psihic și nici liniște sufletească, ba dimpotrivă, lipsa de apartenență îl împinge către depresie și confuzie. Își părăsește în repetate rânduri soția, pentru o scurtă perioadă de timp își găsește alinarea în droguri, iar conflictele armate locale îl lasă indiferent.
”Încearcă să gândești ceva ce ei nu-ți dau voie, ceva ce este de neacceptat pentru comunitatea în care trăiești. Încearcă doar!”, ne provoacă Nemir. Life Sentences este un film despre empatie, despre efectele vizibile și invizibile ale ciocnirii dintre culturi diferite, despre înstrăinare, despre puterea de a gândi diferit. Filmul va fi proiectat joi, 31 martie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.