fbpx

Noi detalii despre ACCIDENTul MORTAL de luni noapte de la ieșirea din Sibiu. Concluzia poliției!

0 266

accident arhivaPolițiștii sibieni care au făcut cercetarea la locul accidentului mortal produs în seara zilei de luni, 28 martie, pe Calea Dumbrăvii în zona de ieșire din oraș, au stabilit că bărbatul de 68 de ani, circula pe carosabil, într-o zonă undede obicei viteza mașinilor este mare.

După cercetarea la fața locului, s-a stabilit că pietonul accidentat mortal pe DJ 106 Sibiu – Păltiniş, la ieşirea din municipiu, a circulat pe partea carosabilă în momentul în care a fost lovit în plin de o maşină condusă regulamentar. ”Bărbatul a decedat pe loc. Accidentul rutier s-a produs în condiţii de întuneric, într-o zonă unde nu există iluminat public, un tronson de drum unde viteza de circulaţie a autovehiculelor este destul de mare”, spune Luciana Lazăr (Balteș), purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.
La volanul mașinii care l-a lovit pe pieton, se afla un tânăr de 34 de ani, din Rășinari. Acesta nu era sub influența băuturilor alcoolice.
Poliţiştii sibieni le recomandă tuturor participanţilor la trafic să adopte un comportament rutier preventiv şi defensiv astfel încât să nu devină victime, dar să nici nu provoace accidente rutiere.
Viteza excesivă, neatenţia, alcoolul sunt ingrediente sigure ale producerii de accidente rutiere. Partea foarte neplăcută este aceea că, din păcate de cele mai multe ori, cei care suferă sunt oameni nevinovaţi care s-au aflat în locul nepotrivit în momentul nepotrivit.
În plus, condiţiile meteo schimbătoare de la o oră la constituie un alt factor care îngreunează traficul şi creşte numărul situaţiilor de risc rutier.
Condusul autovehiculelor pe timp de ploaie, în condiţii de vizibilitate scăzută, noaptea, pe distanţe lungi este foarte obositor, iar conducătorii auto trebuie să conştientizeze faptul că, la volan, poartă responsabilitatea siguranţei celor din jur.
”La fel de responsabili trebuie să fie şi pietonii. La rândul lor, trebuie să înţeleagă faptul că siguranţa lor în trafic depinde doar de ei înşişi, aceasta în condiţiile în care mulţi pietoni circulă pe drumul public având falsa senzaţie că trecerea pentru pietoni este cel mai sigur loc. Este motivul pentru care poliţiştii le recomandă pietonilor ca, înainte de a se  angaja în traversare, să se asigure foarte bine (regula SDS privire stânga – dreapta – stânga) şi să traverseze doar atunci când sunt convinşi că sunt observaţi de către conducătorii auto care şi OPRESC pentru a le acorda prioritate”, spun cei de la IPJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.