accident4

accident4Patru persoane de naționalitate română au  decedat în urma unui grav accident rutier avut loc la Plzen pe autostrada ce leagă Praga de Nurnberg. De asemenea alte trei persoane sunt grav rănite.

Patru români au murit, iar alţi trei au fost răniţi, doi fiind în stare gravă, în urma unui accident rutier produs în localitatea Plzen, din Cehia, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, potrivit MAE, citat de news.ro.
Accidentul rutier a avut loc în Cehia, pe autostrada Praga-Nurnberg, în dreptul oraşului Plzen, fiind implicate două autovehicule înamtriculate în România: un camion şi un autoturism.accident3
Potrivit informaţiilor primite până acum de Ministerul de Externe, camionul a lovit în spate autoturismul în care se aflau şapte cetăţeni români şi care a fost proiectat în parapetul de protecţie de pe marginea autostrăzii.
Patru dintre cei şapte pasageri şi-au pierdut viaţa, ceilalţi trei fiind duşi la Spitalul Universitar din Plzen. Doi dintre răniţi sunt în stare gravă.
Poliţia cehă a început cercetarea penală împotriva şoferului camionului.accident 2 cehia
”Misiunea diplomatică română a efectuat demersurile legale pe lângă autorităţile competente cehe, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privirea la identitatea victimelor, starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi şi împrejurările producerii accidentului”, se arată întru-un comunicat al MAE.accident
Consulul român a mers la spital pentru a obţine informaţii suplimentare legate de identitatea victimelor şi starea de sănătate a răniţilor. ”Misiunea diplomatică română monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu autorităţile competente locale şi cu reprezentanţii spitalului în care se află internaţi cetăţenii români”, mai arată MAE.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns