mircea cazan

mircea cazanDeputatul sibian Mircea Cazan a avut o interpelare în Camera Deputaților, interpelare în care l-a atacat pe colegul deputat, Sebastian Ghiță, pentru afirmațiile făcute de acesta la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Iată mai jos interpelarea lui Cazan:
După votul din Parlament Camera Deputațiilor a hotărât , prin vot secret cu bile, ca dl. Deputat Sebastian Ghiță să nu fie reținut şi nici trimis în judecată mulţumită colegilor săi pesedişti. Spre deosebire de alți parlamentari care, de la tribuna Camerei Deputaților, au spus “ vă rog votați pentru ridicarea imunității, să pot să îmi demostrez nevinovăția în instanță”, dl. Ghiță la fel ca si alți prieteni ai d-lui Ponta a recurs la metoda vă rog fumos votați impotriva ridicării imunității, citez:
“ Am venit astăzi în fața dumneavoastră …, pentru a vă ruga … să analizați cu obiectivitate și să respingeți cererile de reținere și arestare formulate împotriva mea.”
Spre deosebire de alți parlamentari trimisi in judecată si care au început denunțurile după ce au trecut pe la “Beciul Domnesc”, dl. Sebastian Ghiță a început cu denunțurile direct de la plenul camerei, si aici citez:  “ Vreau sa spunem adevărul:
•    Președintele Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar făcut soției;
•    Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este amenințat pe surse cu dosare si percheziții la foști colaboratori;
•    Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, are în lucru două dosare;
•    Foști Prim Miniștri ai României au fost fie arestați, fie trimiși în judecată, fie au dosare în lucru;
•    Șefi de servicii de informații au dosare;
•    Procurorul General a fost demis cu un dosar;
•    Șefii tuturor partidelor politice sunt ținuți sub amenințarea dosarelor, inclusiv Vasile Blaga și Alina Gorghiu;
•    Peste 100 de parlamentari au dosare;
•    Șefii tuturor instituțiilor media au dosare: Antena 3, Evenimentul Zilei, B1 TV, Realitatea TV, România TV, Mediafax etc.
•    Mii de medici, profesori, oameni de afaceri și funcționari sunt hartuiți cu dosare;
•    Mii de firme românești au fost distruse cu dosare. Rezultatul: România a pierdut peste 5 miliarde de euro, bani europeni!..”
Doresc să vă întreb, domnule Sebastian Ghiţă, pe ce bază si argumente aveți în susținerea celor spuse mai sus. Nu credeţi că aruncaţi anatema asupra întregii ţări ca fiind coruptă ?
Deasemenea, doresc să vă întreb pe ce bază si ce argumente aveți , domnule Sebastian Ghiţă, când afirmați că preşedintele României, Klaus Iohannis, este în pragul de a-şi da demisia din cauza  soției sale pentru că ar avea un posibil dosar? … Nu vă este rusine să aruncaţi cu  minciuni şi invenţii în mass media , dezinformând astfel şi populația,  numai ca dvs. să scapați de cererile de reținere şi arestare?
VĂ CER PUBLIC să demonstrați acuzaţiile referitoare la dl. Preşedinte Klaus Iohannis şi la soția acestuia, iar în cazul în care nu aveți nicio dovadă concretă (exceptând  aparițiile comandate de pe anumite site-uri) să vă cereți scuze public, domnule Sebastian Ghiţă, şi să daţi dezminţiri în presă.

Mircea Cazan,
Deputat de Marginimea Sibiului si Valea Secaselor

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu