Anunțul care bucură toți credincioşii catolici. PAPA FRANCISC vine în România!

0 156

Veste excelenta pentru credinciosii catolici din România şi nu numai. Papa Francisc va face o vizita in tara noastra pentru a ajuta la unitatea romanilor.

image

Nunţiul Apostolic în România, monseniorul Miguel Maury Buendia, spune că Papa Francisc îşi doreşte să facă o vizită în ţara noastră care ”să ajute la unitatea tuturor românilor”, conform news.ro.
”În urmă cu mai puţin de o lună am vorbit cu Papa. Ştiind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: «Aş vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor». De aceea sper că această vizită va fi posibilă. Eu, ca ambasador al Papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autorităţile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca această vizită să aibă loc”, a declarat Nunţiul Apostolic într-un interviu pentru Digi24.
În urmă cu aproape un an, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la Vatican. Preşedintele s-a întâlnit atunci pentru prima oară cu Papa Francisc, adresându-i acestuia invitaţia de a veni în România.
În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră, fiind şi prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă. 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.