Ora de Sibiu
Știri in direct

Investitorii elvețieni au terminat vizita la Sibiu. Au decis și ce urmează să facă!

214

 

delegatie elvetia

Membrii delegaţiei din Cantonul Fribourg, Elveţia, condus de doamna Marie Garnier, care s-au aflat într-o vizită oficială în judeţul Sibiu, au prezentat un bilanţ al vizitei conducerii Consiliului Judeţean Sibiu, reprezentată de Constantin Şovăială, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, şi de Marcel Luca, vicepreşedinte. La eveniment au mai luat parte şi secretarul judeţului, Cristina Linde, şeful Serviciului Strategii, Dana Lupică, consilierul pe relaţii internaţionale, Cristina Banciu, şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă.
În urma participării la ateliere de lucru pe domeniile agricultură, economie, turism şi protecţia mediului, dar şi a vizitelor în judeţ, specialiştii din delegaţie au prezentat părţii române câteva propuneri de colaborare.
Pascal Toffel, directorul Institutului Agricol din Grangeneuve s-a gândit la un schimb de experienţă în ceea ce priveşte formarea duală dintre studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu şi cei din Grangeneuve pentru a vedea cum se face agricultură, horticultură, cum este gestionat domeniul forestier, cum se prelucrează laptele şi cum se face brânză în Cantonul Fribourg comparativ cu judeţul Sibiu. Reprezentantul Parlamentului Cantonului Fribourg, deputatul Pascal Andrey, a fost surprins de suprafaţa mare de teren de care dispun agricultorii şi de faptul că aceştia se ocupă de tot lanţul de producţie, inclusiv de comercializarea produselor. Gregoire Steitert, şeful Serviciului pentru Securitate alimentară şi probleme veterinare, crede că sunt foarte multe instrumente şi metode pe care Elveţia le poate arăta partenerilor interesaţi din alte ţări şi a sugerat ca agricultura din România să se facă cu o grijă mai mare acordată animalelor şi protecţiei lor, ceea ce se va traduce printr-o creştere a competitivităţii produselor. La rândul său, domnul Jean-Luc Mossier, directorul Departamentului pentru promovare economică a cantonului Fribourg, a spus că, fiind prima dată în România, a descoperit un dinamism în plan economic şi în domeniul dezvoltării parcurilor industriale. El a apreciat că administraţia locală şi judeţeană a pus la dispoziţie mijloace pentru dezvoltarea acestor parcuri. El a exemplificat câteva companii din Elveţia care şi-au mutat producţia în alte ţări din Europa şi au devenit mai profitabile. Acesta a spus că este posibil să promoveze în Elveţia oportunităţile de investiţie din judeţul Sibiu şi că în luna iunie va trimite un reprezentant la Forumul francofon de afaceri care va avea loc la Sibiu. Jean-Luc Mossier a apreciat buna colaborare dintre Consiliul Judeţean Sibiu şi mediul de afaceri, respectiv Clubul Economic German Transilvania (DWS) şi Clubul Francofon de Afaceri Sibiu (CFAS).
Dominique Schaller, şeful Serviciului Păduri şi Faună, a spus că este dispus să existe cooperări în domeniul turismului verde, dar şi în ceea ce priveşte speciile protejate şi ameninţate, maniera în care se fac exploatările forestiere, renaturalizarea cursurilor de apă sau gestionarea alunecărilor de teren în zona montană.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...