fbpx

Ludovic Orban cercetat de DNA pentru că a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campanie electorală

211

orbanLudovic Orban este acuzat că, în luna martie, a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei, cerând ca banii să ajungă la două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus, luni, luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte al unui partid, pentru infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, anunta news.ro.
Potrivit procurorilor, în 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2016, în care Orban urma să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.
Ulterior, în 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Ludovic Orban i-ar fi pretins 50.000 euro, precizându-i că va trebui să dea banii unor persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea în contextul candidaturii sale.
“Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, arată procurorii.
În timpul controlului judiciar, Ludovic Orban are interdicţie să părăsească ţara şi să se apropie sau să comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor. De asemenea, Orban este obligat să meargă la DNA ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la Poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere.
Liberalul Ludovic Orban a stat la DNA aproape două ore, el declarând la ieşire că a fost pus sub control judiciar, fără să facă nicio menţiune despre dosar, arătând doar că vizează fapte „petrecute mai de curând”.
Orban a anunţat apoi că îşi retrage candidatura de la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.
„După cum bine ştiţi, PNL a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei, a susţinut permanent, în toate ocaziile, în Parlament şi în alte situaţii, solicitările formulate de DNA, solicitările formulate de justiţie şi nu vom face nicio excepţie în acest caz. Atâta timp cât a început urmărirea pernală împotriva mea, atâta timp cât s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candatura de la funcţia de primar general din partea PNL”, a spus Orban la ieşirea de la DNA, unde a stat aproape două ore.
În privinţa funcţiei de prim-vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban a spus: ”Nu mă suspend sau autosuspend, pur şi simplu îmi dau demisia”.
Ludovic Orban a mai spus că este „afectat sufleteşte” şi că se simte „într-un fel nedreptăţit”, dar nu pune sub nicio formă la îndoială „toate procedurile şi activitatea DNA” în acest dosar.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.