compania cu cea mai spectaculoasă creștere din sibiu. a crescut în criză și are cifră de afaceri de miliarde de lei!

marq2Cu siguanță că dacă cineva vă întreabă care este compania cea mai prolifică din Sibiu în ultimii ani, nu ați indica probabil pe cei de la Marquardt Schaltsysteme. Ei bine producătorul german are oficial o creștere a cifrei de afaceri extrem de spectaculoasă.

După grupul german Continental, producătorul german Marquardt Schaltsysteme a devenit al doilea mare investitor privat străin din Sibiu, anuntă zf.ro.
Producătorul de echipamente electronice pentru industria auto Marquardt Schaltsysteme, care a început producţia la Sibiu în 2006, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde lei (peste 225 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de 2014. Astfel, compania, o prezenţă discretă din mediul de business local, a intrat în „clubul miliardarilor“ din România.
În 2009, producătorul avea afaceri de 250 mil. lei şi 500 de angajaţi, iar anul trecut a depăşit 1,1 mld. lei şi 2.500 de oameni. Numai în ultimul an producătorul german a creat 700 de noi locuri de muncă.
În prezent, în judeţul Sibiu sunt alte trei companii care au depăşit pragul de 1 mld. lei, două firme de stat (Romgaz şi Transgaz, ambele din Mediaş) şi una dintre fabricile grupului Continental.
Anul trecut, Marquardt s-a poziţionat pe locul 39 în topul celor mai mari 500 de exportatori, în urcare cu o poziţie faţă de anul precedent.
După cifra de afaceri totală a companiilor (30 mld. lei în 2014), Sibiul se află pe locul nouă în topul judeţelor din România, însă ca ritm de creştere al businessului în anii de criză este pe locul trei, după Argeş şi Ilfov. Sursa: zf.ro

Ultima oră

Comentariul meu