cui a dat carabulea "cadouri" ca să stea liniştit. nume mare pe lista afaceristului sibian!

ilie carabulea

Mai multe nume de politicieni şi funcţionari publici apar pe o listă cu beneficiari ai cadourilor oferite de omul de afaceri Ilie Carabulea, potrivit informaţiilor din rechizitoriul prin care procurorii DNA i-au trimis în judecată pe senatoarea Doina Tudor, fostul ei soţ Daniel George Tudor, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor la data faptei, dar şi fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian.

Din listele găsite în nişte agende care i-au aparţinut lui Ilie Carabulea rezultă că printre beneficiarii diverselor cadouri, care au constat în produse alcoolice şi alimentare, se numără oameni politici sau funcţionari publici, inclusiv Ovidiu Marian. Informaţiile au fost confirmate şi de unul dintre martorii audiaţi în dosar, care a declarat că listele conţineau nume şi cadouri „mascate”, acordate cu titlu de mită pentru protecţia afacerilor firmei de asigurări deţinută de Carabulea.

Acelaşi martor a relatat şi faptul că, pe la începutul anului 2013, Ilie Carabulea a refuzat să răspundă unor apeluri telefonice insistente şi ar fi afirmat: „Individul acesta Ovidiu Marian nu-i mai ajunge cât îi dau şi vrea să mă jecmănească iar”. Procurorii DNA au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe senatoarea Doina Tudor, pentru complicitate la luare de mită, în dosarul privind favorizarea unei firme de asigurări.

În dosar au mai fost deferiţi Justiţiei fostul ei soţ, Daniel George Tudor, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor la data faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, şi, sub control judiciar, Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la data comiterii faptei, pentru trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi Agerpres, în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Ovidiu Marian a pretins de la acţionarul majoritar al firmei respective (denunţător în cauză), pentru Daniel Tudor, suma de 3.000.000 de euro.

„Ovidiu Marian a susţinut că are influenţă asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu. Concret, Daniel Tudor trebuia să depună diligenţele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri. Din suma de bani iniţial pretinsă, inculpatul Marian a primit efectiv 500.000 euro, din care şi-a însuşit 200.000 de euro”, susţin procurorii.

DNA precizează că restul de 300.000 euro au fost remişi lui Daniel Tudor în trei tranşe de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Doina Tudor, care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa, cât şi scopul pentru care erau remise.

„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii”, se mai spune în comunicatul citat.
Sursa www.romanialibera.ro

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. nu se numeste mita domnule, se numeste invatatura, ca asa la invatat Isus Hristos in pilda cu seminta mustarului si a imparatiei lui Dumnezeu,caci cine are credinta inca i se va da, dar cine nu are i se va lua