video - foto începe nebunia. start pentru cea mai spectaculoasă ediție a raliului sibiului. program și detalii complete!

raliul sibiuluiA mai rămas doar o zi până la startul Raliului Sibiului, competiția care reprezintă etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și a Campionatului Național Rally 2 Dunlop, dar și prima rundă în Campionatul Național al Bulgariei, eveniment programat să înceapă vineri, 15 aprilie, la ora 16:30. Joi seară au fost prezentate echipele participante.

Momentul startului a fost precedat, joi seara, de la ora 19:30, de Startul Festiv, prilej pentru iubitorii de raliuri, dar și viitori fani ai competiției, să-i cunoască îndeaproape pe protagoniștii competiției. Și vorbim despre 74 de echipaje. Sunt 3 forelighter-i, 39 de mașini care vor concura în CNRD, 12 care vor evolua în CNR2D, dar și 20 de echipaje (numărul maxim prevăzut de Regulamentul Particular) care se vor întrece în prima etapă a competiției naționale din țara vecină.harta raliu cnrd - bg

Vineri dimineață, începe nebunia!
Dimineața zilei de vineri este rezervată ultimelor teste și reglaje, la Shakedown-ul programat pe un traseu de 2,5 km la Gura Râului/Călugăru. Sesiunea se va derula între orele 8-13 și va reprezenta, totodată, și un prilej pentru invitații speciali sau fanii care și-au câștigat acest drept, în cadrul concursurilor organizate pe paginile de web și Facebook ale raliului, să urce alături de piloți, în mașinile de raliu, și să simtă senzațiile speciale pe care acestea le oferă.
După-amiază se va porni în competiție. Programul primei zile cuprinde două probe speciale, Curmătura (10,80 km), al cărui start este programat la ora 17:00, și Păltiniș (10,20 km), care se va desfășura de la 19:08.traseu super speciala raliul sibiului

Sâmbătă, adrenalină în centrul Sibiului
Sâmbătă, 16 aprilie, concurenții își vor disputa supremația pe 10 probe speciale, cu o lungime totală de 86,90 km, spectacolul fiind garantat de spectaculozitatea secțiunilor care fac parte din cel mai frumos drum al României, Transalpina, dar nu numai. Și spunem acest lucru pentru că, după ce vor parcurge de câte două ori specialele Călugăru (4,30 km), Dobârca (7,10 km), Șugag (12,50 km) și Oașa (15,50 km), finalul zilei oferă cireașa de pe tort. Pe cei 6,60 km ai probei Poiana Sibiului, concurenții se vor înfrunta pentru punctele suplimentare oferite de Power Stage, pentru ca apoi, aceștia, dar și publicul sibian, să aibă parte de o premieră absolută, Superspeciala găzduită în Piața Unirii. Este o pledoarie pentru motorsport, cu atât mai mult cu cât înaintea confruntărilor contra-timp, pe perechi, ale concurenților, se va desfășura o demonstrație automobilistică de excepție. La reușita spectacolului vor contribui și cele cinci ecrane uriașe pe care spectaorii vor avea acces la cele mai mici detalii ale prestației celor mai buni piloți de raliu din România și Bulgaria.rute alternative ocolire raliul sibiului

Festivitate de premiere în Piața Mare
Superspeciala va pune capăt competiției, iar cei mai buni piloți vor urca pe podiumul de premiere, începând cu ora 21:30, cu prilejul Festivității de premiere găzduită de Piața Mare.
Raliul Sibiului 2016 este considerată etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și a Campionatului Național Rally 2 Dunlop, este organizată de ACS Aria Pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). În premieră pentru Sibiu, această etapă va da startul Campionatului Național al Bulgariei.
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Vâlcea.

Programul Raliului Sibiului 2016
JOI, 14 APRILIE
19:30 – Prezentarea oficială a echipajelor

VINERI, 15 APRILIE
08:00 – 13:00 – Shakedown
16:30 – Start ziua 1

SÂMBĂTĂ, 16 APRILIE
07:45 – Start ziua 2
18:00 – Super Specială (Sibiu, Piața Unirii)
21:30 – Festivitatea de premiere (Piața Mare)

URMĂRIȚI MAI JOS ÎNREGISTRAREA TRANSMISIEI LIVE DE LA PREZENTAREA ECHIPELOR!

Ultima oră

Comentariul meu