fbpx

Aproximativ 100 de studenți mediciniști au asistat la o intervenție de neurochirurgie transmisă live la Polisano

335

Live Brain Surgery - PolisanoO echipă multidisciplinară a Centrului de Neurochirurgie din cadrul Spitalului European Polisano a realizat, vineri dimineață, o intervenție de rezecție a unei tumori de hipofiză prin abord endoscopic transnazal-transsfenoidal, care a fost urmărită live de aproximativ 100 de studenți mediciniști, participanți la cel de-al nouălea congres internațional „Asklepios 2016”.

Pacienta, în vârstă de 58 de ani, avea probleme serioase de vedere din cauza adenomului hipofizar și risca pierderea completă a văzului. Operația a durat peste 3 ore și a fost transmisă video, în direct, în sala de conferințe a Spitalului European Polisano, fiind explicată pas cu pas, pentru participanții la congres, de către neurochirurgul Paul Flore.
Dr. Sorin Sabău, medic primar ORL, a efectuat abordul endoscopic, iar medicul neurochirurg, dr. Claudiu Matei, șeful secției de neurochirurgie a Spitalului European Polisano, a rezecat cu succes formația tumorală hipofizară. ”Este o operație complexă, pe care noi o efectuăm frecvent la Spitalul European Polisano, dar în țară sunt, însă, puține centre care pot face astfel de intervenții”, a explicat dr. Matei.
”Suntem bucuroși că, în cadrul Congresului internațional pentru studenți și tineri medici Asklepios, am avut posibilitatea să participăm la Spitalul European Polisano din Sibiu, la transmisiunea live a unei operații de neurochirurgie, în care a fost utilizată tehnica de neuronavigație. Tinerii studenți din Sibiu și din alte centre universitare din țară au primit date despre tehnica operatorie și explicații din partea echipei de neurochirurgie”, a declarat Edina Văcariu, coordonator al Congresului Internațional pentru studenți și tineri medici – Asklepios, vicepreședinte financiar al Societății Studenților Mediciniști Hipocrate din Sibiu.
Evenimentul „9th International Medical Congress for Students and Young Doctors ASKLEPIOS 2016”, organizată de Societatea Studenţilor Medicinişti „Hipocrates” Sibiu (SSMHS) are loc, în perioada 14-17 aprilie, și reunește la Sibiu, studenţi la medicină şi medici din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Craiova, Oradea sau Tg. Mureş.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.