AVERTIZARE METEO – Cod galben de vânt puternic în 20 de județe!

184

vant-puternic-umbrela.jpgMeteorologii de la ANM au emis vineri dimineață o avertizare de cod galben de vânt puternic în nu mai puțin de 20 de județe. În unele din acestea vor fi  intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 75 – 85 km/h.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţă, mai multe atenţionări cod galben de vânt puternic, pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Dolj, Mehedinţi, Olt, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Suceava, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Constanţa, Tulcea, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Caraş Severin, anunta news.ro.
Potrivit ANM, până la ora 15:00, în judeţul Teleorman şi local în judeţele Giurgiu şi în partea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge 55 – 65 km/h.
Până la ora 14:00, în judeţele Dolj, Mehedinţi şi Olt şi în jumătatea sudică a judeţului Vâlcea vântul va bate cu viteze de până la 65 km/h.
În judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi Suceava vor fi semnalate, tot până la ora 14:00 intensificări locale ale vântului de până la 60 km/h, iar izolat se vor atinge şi 70 km/h.
Şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău se vor înregistra, până la ora 14:00, intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 75 – 85 km/h.
De asemenea, până la ora 13:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea vântul va atinge viteze de 60 km/h.
În judeţele Botoşani, Neamţ şi Iaşi se vor semnala, până la ora 11:00, intensificări locale ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55-60 km/h, iar izolat 70km/h.
În zona montană înaltă a judeţului Caraş-Severin, până la ora 9:30, vântul va atinge şi depăşi 90-100 km/h.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi