cutremur2

cutremur2Un cutremur devastator de 7,8 grade s-a produs sâmbătă la ora locală 18.58 (01.58) ora României, în apropiere de oraşul Muisne, din Eucador. Bilanțul victimelor este de 233 de morți și peste 1500 de răniți.

Cel puţin 233 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs sâmbătă noapte în Ecuador, fiind decretată stare de urgenţă naţională, anunta mediafax.ro.
Bilanţul victimelor a ajuns la 233 de morţi şi peste 1.500 de răniţi, informează CNN. În zona au fost trimişi 10.000 de militari şi si 3.500 de soldaţi. Columbia şi Mexicul au anunţat că trimit echipe de salvare.
”Nu avem nevoie de provizii sau de lucruri similare, dar în schimb avem nevoie să sprijinim echipele de salvare, şi astfel de echipe vor veni din Columbia şi Mexic”, a spus preşedintele Rafael Correa, într-o intervenţie telefonică la postul Radio Public, acesta aflându-se în vizită la Vatican.
Bilanţul anterior, anunţat de vicepreşedintele ţării, Jorge Glas,  era de 77 de morţi şi 588 de răniţi, a potrivit BBC News online.

https://youtu.be/cJAIusiJSBc
Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 18.58 (01.58) ora României, în apropiere de oraşul Muisne de pe coasta de vest a ţării, fiind resimţit în aproape toată ţara.
Cea mai afectată este provincia Manabi (vest), pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Guayaquil, la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.
Stare de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară, iar membrii Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor.cutremurCentru pentru prevenirea producerii de Tsunami din Pacific a emis alertă de tsunami imediat după cutremur, dar a precizat duminică dimineaţă că ameninţarea aproape a trecut şi că orice risc în acest sens va fi evaluat de autorităţile locale.
„Sunt localităţi distruse în totalitate”, a precizat Gabriel Alcívar, primarul oraşului Pedernales din provincia Manabi, cea mai afectată, unde a fost localizat epicentrul seismului, potrivit Reuters.
„Ce s-a întâmplat în Pedernales este catastrofic”, a adăugat primarul, precizând că ” nu e vorba de o casă care s-a surpat, e vorba de un întreg oraş”.cutremur3
„Încercăm să facem tot ce putem, dar nu prea avem cu ce ajutăm”, a declarat Alcivar.
Anterior,  vicepreşedintele ţării, Jorge Glas, declarase că este cel mai puternic cutremur care a lovit Ecuadorul din 1979.”Din păcate, potrivit informaţiilor pe care le avem în acest moment, 41 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa (…) Acest bilanţ va creşte în următoarele ore”.
Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a declarat stare de urgenţă naţională, solicitând populaţiei de 16 milioane de locuitori să-şi păstreze calmul în această situaţie.cutremur4
Epicentrul cutremurului a fost localizat în provincia Manabi (vest), la o adâncime de 20 de kilometri, fiind resimţit în toată ţara.
Pagube majore au fost cauzate în apropierea epicentrului, pe coasta de şi în oraşul Guayaquil, unde numărul victimelor ar putea creşte, potrivit autorităţilor ecuadoriene.

https://youtu.be/7ob0R7IiWBM

Comentariul meu

Lasă un răspuns