Filmul poate schimba lumea. Chuck Norris vs Communism la Astra Film Cinema!

0 174

Chuck Norris VS Communism la Astra Film CinemaCum au ajutat Chuck Norris și vocea Irinei Margareta Nistor la căderea comunismului în România? În anii ’80, în România comunistă, totul este controlat, mai puțin ceva ce pare neînsemnat pentru regim: casetele video.

Un fenomen nou ia naștere și nimeni nu poate anticipa amploarea, valoarea și efectele acestuia: traficul cu casete video piratate. Filmul Chuck Norris vs Communism (regia Ilinca Călugăreanu) merge pe firul roșu al unei afaceri care a clătinat regimul ceaușist joi, 21 aprilie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu).
Între ’85 și ’89, o perioadă în care filmele și călătoriile erau ilegale în România, casetele video piratate cu blockbustere hollywoodiene le ofereau românilor o fereastră către Occident. Peste 3000 de filme dublate de Irina Margareta Nistor – cea mai cunoscută voce din România după cea a lui Ceaușescu, s-au răspândit în acea perioadă pe piața neagră.
Vizionările de filme se făceau în secret și reprezentau o formă de libertate, o revoluție culturală underground care mai târziu a devenit parte dintr-o revoluție socială în stradă. Filmele au schimbat mentalități, iar în acest sens au avut un rol important în destabilizarea regimului comunist. În 1989, când oamenii își cereau dreptul la libertate în stradă toți știau că se poate trăi și altfel. De unde? Din filme.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar accesul se face cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516. Următoarea proiecție la Astra Film Cinema este programată joi, 12 mai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...