Ora de Sibiu
Știri in direct
SDO inalt
SDO inalt

Maratonul teatral a ținut, timp de 25 de ore, Sibiul treaz. Așa spun organizatorii!

150

teatruDuminică noaptea, 17 aprilie 2016, s-a încheiat la Sibiu a șasea ediție a maratonului teatral „25 de ore de teatru non – stop”. Luni seară, de la ora 21:00, în Atrium Clasic Caffe (Piața Mică, nr. 16), în continuarea maratonului teatral, va fi reluat unul dintre cele mai aplaudate spectacole din programul acestei ediții.

Sibiul a prins viață în acest weekend, când nu mai puțin de 24 de evenimente: spectacole de teatru, workshopuri, expoziții de artă contemporană, proiecții de film, recitaluri de poezie, concerte și conferințe au avut loc în cadrul celei de-a șasea ediții a festivalului. O companie de teatru independent din Rusia și un artist independent din Leeds, Maria Britanie, au participat în acest an la festival.
Deschiderea oficială a festivalului a umplut până la refuz sala mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.
Spectacolul „4 x 4 personaje”, al Teatrului Spiritual București, spectacol ce îl are în distribuție și pe cunoscutul și îndrăgitul actor Ioan Gyuri Pascu, un răsfățat al publicului sibian, s-a jucat sâmbătă, 16 aprilie 2016, la ora 19:00, cu casa închisă. S-a râs mult și s-a aplaudat minute în șir atât pe parcursul spectacolului, cât și la final.

Peste 450 de persoane prezente în Șelimbăr, la miezul nopții
La ora 23:30, în Șelimbăr a avut loc într-o hală, în premieră la Sibiu, spectacolul „Reflection” al Lightwave Theatre Company. La eveniment au participat nu mai puțin de 450 de persoane, care au făcut ca hala industrială pusă la dispoziție de Unimat să fie neîncăpătoare pentru tot publicul prezent. teatru 2
Spectacolul rușilor de la „Herman Sidakov’s School of Drama” Moscova, primit cu entuziasm.
Duminică seara, la ora 18:00, la Teatrul Gong, a fost prezentat spectacolul „Love in a glass of water” al companiei „Herman Sidakov’s School of Drama” Moscova, spectacol care a fost primit cu foarte mult entuziasm de publicul din Sibiu.

 „Clandestino”, cel mai aplaudat spectacol, va fi reluat în continuarea maratonului
În această seară, de la ora 21:00, în Atrium Clasic Caffe (Piața Mică, nr. 16), în continuarea maratonului teatral, va fi reluat unul dintre cele mai aplaudate spectacole din programul acestei ediții. Este vorba despre „Clandestino”, un spectacol de și cu Laurențiu Bănescu și Claudiu Fălămaș. Spectacolul a avut premiera absolută în cadrul maratonului teatral și s-a jucat duminică noaptea (17 aprilie), la ora 1:30, cu sala plină. La spectacol a participat și preotul Constantin Necula, alături de familie.
„Credem că a fost una dintre cele mai bune ediții de până acum, semn că festivalul nostru a ajuns la maturitate. Am avut anul acesta un public foarte bun. Sălile de spectacol și toate spațiile de joc au fost arhipline până târziu spre dimineață, la ore la care nu speram că vom mai avea mulți spectatori. Am primit mesaje și reacții foarte bune, atât de la artiștii invitați la festival, cât și de la spectatorii pe care i-am întâlnit pe parcursul acestor 25 de ore. Vom începe pregătirile pentru a șaptea ediție cu entuziasm și cu mult optimism. Credem că acest eveniment este deja un brand național și sperăm ca pentru anul viitor să reușim să atragem mai mulți parteneri.” Bogdan Sărătean, director festival

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...