video - situația acum la consiliul județean sibiu. ce au luat din instituție la percheziții procurorii dna!

13072116_1168921146466008_2019632608_oConform celor spune de președintele iterimar al Consiliului Județean Sibiu, Constantin Șovăială, procurorii DNA care au descins miercuri la Sibiu, au făcut copii după mai multe contracte. Acesta spune că situația a revenit joi la normal și toată lumea își vede de treabă.

Zi liniștită de lucru la Consiliul Județean Sibiu, după ce ieri procurori de la DNA Alba, au făcut percheziții în instituție, cu susținerea celor de la Jandarmerie. Președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Constantin Șovăială, a declarat joi, pentru AGERPRES, că activitatea instituției decurge normal, toți angajații fiind la serviciu, după perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de miercuri. ”S-au făcut niște copii după acte. Toată lumea a venit azi la serviciu. Opt angajați sunt în Suedia, dar se întorc azi la prânz. Activitatea la Consiliul Județean Sibiu decurge normal”, a precizat Constantin Șovăială.
Șovăială, a precizat încă de miercuri că nu este vizat de ancheta DNA, întrucât a preluat mandatul din martie 2016, iar verificările procurorilor se referă la fapte din 2014-2015.
Surse au declarat pentru AGERPRES că DNA verifică inclusiv contractele Consiliului Județean cu un jurnalist din Sibiu.
Procurorii DNA au efectuat miercuri percheziții la Consiliul Județean Sibiu într-un dosar privind posibile fapte de corupție în legătură cu achiziții publice la prețuri supraevaluate, au declarat surse judiciare.
Potrivit surselor, obiectul dosarului îl reprezintă anumite achiziții publice la prețuri supraevaluate de la firme agreate, iar până în acest moment prejudiciul s-ar ridica la peste 130.000 lei.
DNA a anunțat miercuri că procurorii efectuează percheziții în 5 locații situate în județul Sibiu, din care una reprezintă sediul unei instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție și asimilate acestora, comise în perioada 2014 — 2015.
„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014 — 2015.
În cursul zilei de 20 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în județul Sibiu, din care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un comunicat al DNA.
IATĂ CE SPUNEA MIERCURI CONSTANTIN ȘOVĂIALĂ DESPRE PERCHEZIȚIILE DNA-ULUI

Sursa: agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu