fbpx

A copiat profesorul Luca? Șeful de la Muzeul Brukenthal din Sibiu e SUSPECTAT DE PLAGIAT!

0 782

carte lucaProfesorul universitar doctor Sabin Adrian LUCA, directorul Muzeului Brukenthal din Sibiu, este suspectat de plagiat în formă continuată. Suspiciunile de plagiat planează asupra unui articol publicat în periodicul Banatica, publicat de Muzeul Banatului Montan în anul 2003 și asupra unei lucrări publicate in anul 2001.

Articolul lui Sabin Luca intitulat „Observaţii cu privire la istoricul cercetărilor referitoare la situl arheologic de la Turdaş Luncă (jud. Hunedoara)” publicat în Banatica 16 în anul 2003 la paginile 77–102 conține, potrivit portalului plagiate.ro, mai multe pagini copiate cuvânt cu cuvânt dintr-o lucrare publicată în anul 1991, tot în periodicul Banatica, de A. Laszlo. luca.sa.2003aa.pdf luca
carte luca

Aceeași sursă este copiată și în lucrarea „Aşezări neolitice pe Valea Mureşului (II). Noi cercetări arheologice la Turdaş- Luncă. Campaniile anilor 1992-1995”, scrisă de Sabin Luca și publicată în 2001, la Editura Economică București.
VEZI AICI CUM A REACȚIONAT SABIN LUCA LA ACUZAȚIILE DE PLAGIAT
Sabin Luca a fost  responsabil de șantier arheologic, între anii 1992 – 1998 și în 2011, la situl Turdaş-Luncă din județul Hunedoara, la care fac referire articolul și lucrarea suspectate de plagiat. Profesorul Sabin Luca a fost ulterior coordonator al unei lucrări despre cercetările din același sit arheologic la care se respectiv  Turdaș-Luncă. Lucrarea coordonată de directorul Muzeului Brukenthal  și intitulată „Cercetările arheologice preventive de la Turdaș-Luncă (jud. Hunedoara). Campania 2011 a fost publicată în colecția Bibliotheca Brukenthal 59 (2012), de Editura Muzeului Național Brukenthal, Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.