Răzvan Pop, PNL: Avem în plan construirea mai multor tipuri de parcări în vecinătatea centrului istoric al Sibiului

1 234

razvan pop fotoPoate cea mai arzătoare problemă a Sibiului în momentul de față este lipsa numărului de parcări necesare la nivelul întregului oraş. Cu toate că administrația locală a încercat să țină ritmul cu creșterea numărului de vehicule, locurile de parcare sunt insuficiente, iar mașinile sufocă practic orașul. Răzvan Pop, candidatul PNL la Primăria Municipiului Sibiu are o strategie pentru detensionarea  acestei probleme atât de importante.

”Avem în plan construirea mai multor tipuri de parcări în vecinătatea centrului istoric al Sibiului, care să servească celor care vin spre acest spaţiu al oraşului dar şi celor care locuiesc în el. Parcările supraetajate sunt o soluție care nu implică costuri atât de mari și pot fi făcute chiar în parteneriat public-privat. Un loc posibil pentru realizarea acestui proiect este spaţiul din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, unde poate fi ridicat un astfel de edificiu. Parcarea din zona Gării trebuie şi ea redimensionată”, spune Răzvan Pop.
De altfel, frumusețea centrului istoric nu poate fi pe deplin admirată de turiștii care ne vizitează orașul din cauza mașinilor parcate în Piața Huet. ”Piața Huet trebuie eliberată de mașini. Este păcat să vezi turiștii cum se feresc de automobilele celor care refuză să facă câteva sute de metri pe jos. Trebuie gândit un sistem doar pentru riverani, iar restul să-și parcheze autoturismele în parcările deja amenajate de primărie”, adaugă Pop.
Prin proiectul VERDE-SPORT-PARCARE, liberalul sibian a prevăzut și sistematizarea parcărilor din cartiere. ”Practic, spațiile folosite haotic acum să fie reorganizate pentru parcări pentru locatari, dar să rămână loc și pentru spațiu verde și loc de joacă pentru copii. Nu este complicat, este doar o chestiune de voință!”, a mai precizat Răzvan Pop. razvan pop
Liberalul sibian urmărește să inițieze un proiect de hotărâre prin care dezvoltatorii imobiliari să fie obligați să prevadă din momentul proiectării atât parcări, cât și spații verzi și terenuri sportive. Numai așa, Sibiul poate deveni un oraș verde.
Detensionarea traficului din oraș mai are o soluție. ”Îmbunătăţirea traficului urban pe unele rute de autobuze, prin majorarea numărului de autobuze şi prin densificarea traficului acestora, este o soluţie concretă şi rapidă pentru detensionarea traficului rutier din oraș și reducerea noxelor poluante”, apreciază Pop.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. alex scrie

    Liberalul asta sa stea linistit ca si noi avem in plan sa-l votam dar daca la vot nu ia nici 5% asta e viata, exact ca planurile lui nu o fost sa fie. O uitat de pistele de biciclisti cu 3 benzi pe sens si planul era chiar desavarsit. Pai daca eficientizeaza el transportul in comun cine dracu ii mai parcheaza lui cu 10 lei pe ora in parcarea lui supraetajata de n milioane de euro? Nici in Bucuresti unde banul e gros acest tip de parcari nu-s o solutie si stau mai tot goale datorita tarifelor mari exceptie alea de la mall-uri unde e parcarea moca, dar la noi tentativa de mall e in Selimbar si acolo e campul mare. Nota 4 stai jos – promite si tu ca mai peticesti un trotuar ori o alee intre blocuri, ca mai vopsesti o bordura ca mai iute te votam asa – de minciuni si planuri suntem satui

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.