Copiii de la Spitalul de Psihiatrie au primit o vizită de suflet. Cine s-a gândit la ei în postul Paştelui

179

IMG_9876

Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a vizitat secţia de copii a Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. Ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare şi a oferit daruri copiilor aflaţi sub îngrijirea personalului medical.

Alături de PS Episcop Ilarion s-au aflat consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea, inspectorul social pr. Tiberiu Kiss şi preotul de la capela spitalului, părintele Todor Darius. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, precum şi conducerea spitalului şi o parte din personalul medical.
Ierarhul şi soborul slujitor s-au rugat pentru sănătatea copilaşilor şi a părinţilor, dar şi pentru cadrele medicale care trudesc zi de zi la îngrijirea pacienţilor internaţi în unitatea medicală. La final, PS Episcop Ilarion Făgărăşanul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului şi a încurajat părinţii acestor copii bolnavi, îndemnându-i să aibă credinţă în ajutorul lui Dumnezeu.
“Biserica noastră are grijă de aceşti copii şi ne-am gândit să venim şi noi cu un dar la aceşti micuţi. Când Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim a fost întâmpinat de copii şi de ceilalţi locuitori ai cetăţii, care îi cântau «Osana, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului» şi îşi aşezau hainele înaintea Mântuitorului. Iată că noi astăzi nu putem aduce înaintea Mântuitorului Iisus Hristos decât patimile, bolile şi durerile noastre, pe care Îl rugăm se le transforme în bucurie. Învierea Mântuitorului Iisus Hristos va aduce bucurie în sufletele tuturor şi va aduce celor aflaţi în neputinţe speranţa că va veni vremea şi când aceşti copii se vor vindeca de bolile venite asupra lor”, a spus ierarhul.
În cuvântul de mulţumire, managerul spitalului, ec. Florentina Denisa Nicoară, a subliniat rolul benefic al prezenţei preoţilor şi al rugăciunilor pentru pacienţii internaţi în această unitate medicală.
“Vă mulţumesc că sunteţi alături de noi, de copilaşii noştri şi de familiile lor. Fiindcă este o săptămână a speranţei şi cineva spunea că speranţa moare ultima, vreau să vă spun că am învăţat de la medicii noştri că speranţa nu moare niciodată”, a spus Florentina Denisa Nicoară.
La final, PS Episcop Ilarion a împărţit copilaşilor pungi cu icoane, cărţi de rugăciuni, dulciuri, sucuri şi alte daruri.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.