robotica

roboticaRomânia este reprezentată de două echipe din Sibiu la campionatul european de robotica EUROBOT, care se va desfășura în perioada 11-12 Iunie 2016 în localitatea Le Kremlin-Bicêtre, Franţa. Cea de a treia echipă care va merge în Franța este de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În cadrul finalei naționale, care a avut loc în holul Facultății de Inginerie au participat echipe de la Universitatea ”Politehnica” din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea ”Lucian Blaga din Sibiu și o echipa de la University of Technology Lodz – Polonia, care a avut statutul de echipă invitată.
Primele două locuri au fost ocupate de echipele CyberTech si PowerBot ale Facultății de Inginerie din Sibiu, coordonate de  Gabriel Racz și Mihai Crenganiș, iar locul al treilea a revenit echipei Team007 de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Aceste trei echipe vor reprezenta România la Concursul European de Robotică EUROBOT 2016.
Tema concursului din acest an a fost ”The Beach Bots”. Sarcinile efectuate de roboți au fost: ”și-au anunțat prezența plajă prin ridicarea steagurilor, au mers la pescuit, s-au plimbat pe faleza, au construit castele de nisip și au adunat scoici. La finalul celor 90 de secunde de joc, roboții s-au adăpostit sub parasolar.”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu