Prima scădere a veniturilor Apple în 13 ani – Ce se așteaptă de la iPhone 7

0 195

Apple a suferit prima scădere a profitului și a veniturilor din 2003. Compania a câștigat 10.500 de milioane de dolari în primele trei luni ale anului 2016, cu 23% mai puțin decât anul trecut, potrivit portalelor economice.Iphone
Veniturile au scăzut cu 13%, iar vânzările Iphone au scăzut pentru prima oară de când telefonul minune a fost lansat, acum nouă ani.
Rezultatele corespund celui de-al doilea trimestru al exercițiului fiscal, iar ultima oară când Apple a înregistrat scăderi ale veniturilor a fost în primul trimestru al lui 2003, când acestea depindeau de Power Mac iar în metroul din New York se vedeau deja tot mai mulți tineri ascultând muzică la iPod. c
O cădere a vânzărilor de două decimale nu s-a mai petrecut din 2001, când acțiunile Apple au căzut 8 la sută, după ce s-au aflat rezultatele și 46000 de milioane s-au evaporat din capitalizarea de pe bursă.
Tim Cook anticipa deja din ianuarie că vânzările iPhone vor scădea pentru prima oară de la lansarea telefonului în vara lui 2007. Direcția spre care se îndreaptă telefonul este și direcția companiei, pentru că o treime din venituri vin de la produsul lor de top.
În trimestrul trecut s-au vândut 51,1 de milioane de iPhone-uri, ceea ce reprezintă o scădere de 16 la sută față de al doilea trimestru din 2015.Situația economică este mai complexă în 2016, iar piața de telefoane mobile nu crește.
În plus, tiparul se repetă în fiecare an. Majoritatea utilizatorilor de iPhone, preferă să aștepte până la apariția noului model, nu vor modele intermediare. Analiștii se așteaptă ca viitorul iPhone 7 să reușească să trezească entuziasmul clienților fideli ai Apple, în preajma cumpărăturilor de Crăciun.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.