VIDEO – Premieră pentru județul Sibiu. La Șelimbăr taxele și impozitele se plătesc on-line!

6 1.111

primaria selimbar (2)Încă o premieră în Comuna Șelimbăr. De data aceasta vorbim de una care îi face invidioși cu siguranță și pe locuitorii capitalei de județ. Oficial din această săptămână taxele și impozitele se pot achita on-line, fără ca locuitorii Șelimbărului să mai fie nevoiți să bată drumul până la primărie pentru o astfel de operațiune.

La Șelimbăr taxele și impozitele se plătesc on-line. Zilele trecute administrația locală a finalizat și implementat un proiect la care se lucrează de câteva luni. Practic începând din această lună
pe site-ul Primăriei din comună există posibilitatea ca cetățeții să achite on-line a taxele și impozitele.
Cei din administrația locală spun că această măsură vine în ajutorul celor care din diverse motive, nu pot ajunge la Primărie pentru plata unor taxe și impozite. Locuitorii comunei care aleg sistemul de plăți on-line află ce sumă au de plată și pot să o și achite, fără a mai face un drum la Primărie și fără a mai sta la coadă. ”Operațiunea durează câteva minute și este simplă și sigură. Oamenii economisesc timp prețios și nu mai sunt nevoiți să vină până la primărie pentru astfel de operațiuni”, a explicat primarul interimar al comunei, Marius Grecu.
Pentru ca toți locuitorii să știe că acest sistem a fost inaugurat și este funcțional, cei de la Primăria Șelimbăr au expediat în prealabil peste 3.000 de scrisori către cetățeni, scrisori în care este explicat și cum funcționează acest sistem de plăți electronice.

Cum funcționează sistemul
Pentru a putea intra în sistem și a plăti taxele și impozitele pe site-ul Primăriei online trebuie să urmați câțiva pași. În primul rând este necesară o vizită la Primărie pentru înregistrare. Peroanele fizice se vor prezenta cu Cartea de Identitate, persoanele juridice se vor prezenta cu Certificatul de Înmatriculare al firmei și Cartea de Identitate a administratorului.
La Primărie se va face o cerere în urma căreia utilizatorul va primi un email cu toate datele necesare (utilizator și parolă) pentru accesarea site-ului Primăriei Șelimbăr, secțiunea Primăria Online. Aici veți introduce emailul și parola. Apoi veți fi direcționați spre Situația la zi a persoanei fizice sau juridice. Se va emite o fișă cu detaliile de plată.
Accesând Personal Banking se poate face plata în contul de pe fișă, specificând la informații codul de plată și suma. În cazul în care nu aveți Internet Banking puteți printa fișa și să o plătiți la bancă.

Ce puteți achita on-line
În cont, pe Primăria Online, se pot vedea bunurile impozabile din categoria clădiri, terenuri, auto, alte taxe și amenzi și se pot verifica plățile efectuate în decursul anilor.
Acesta este doar începutul unui proiect care urmărește implementarea, în scurt timp, a unui sistem care să permită eliberarea de certificate fiscale, eliberarea de adeverințe, și verificare stadiului documentelor depuse.
”Îmi doresc ca toate aceste facilități, pe care locuitorii comunei le găsesc pe site-ul Primăriei Șelimbăr, să îi ajute să rezolve cât mai repede și ușor problemele legate de taxe, impozite, adeverințe sau alte documente.  Transparența și eficiența operațiunilor din Primăria Șelimbăr sunt importante pentru fiecare cetățean al Comunei Șelimbăr, iar pentru aceasta ne străduim să venim cât de mult putem în sprijinul lor”, a mai spus Marius Grecu.
URMĂRIȚI MAI JOS UN TUTORIAL VIDEO CARE VĂ ÎNVAȚĂ CUM SĂ PLĂȚITI ON-LINE IMPOZITELE LA ȘELIMBĂR!

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

6 Comentarii
 1. Platitorul de impozite scrie

  Pai eu la Sb imi platesc impozitele asa de nici nu mai stiu cand… Ne informam si noi dintr-o surasa – doua, daca nu din 3?? Sau pt. online nu se mai practica..?

 2. pom verde scrie

  nu ati inteles primul sistem on line cu smecherii de la tnt. prietenii stiu de ce!

 3. un sibian scrie

  mai voi astia de la Ora de Sibiu…daca va spune cineva ca sunteti ignoranti, neinformati sau ca scrieti dupa cum plateste unul si altul sigur o sa va suparati…are cineva ceva cu voi…nu mai scrieti tampenii si nu are nimeni nimic cu voi!!!

 4. Gigi scrie

  Voi astia care scrieti sunteti probabil din Selimbar de nu stiti de site-ul primariei din Sibiu ?! Macar sa fi verificat inainte de a scrie… e foarte simplu… de ce sa zica lumea ca sunteti ignoranti… sau poate ca sunteti !?

 5. Popescu M. scrie

  Nu sunteti bine informati ! La Sibiu impozitele si taxele se puteau plati online inaintea Primariei Selimbar ! Plus ca pentru asta nu trebuie sa te deplasezi la Primaria Sibiu asa cum se intampla in cazul Primariei Selimbar. O spun din practica personala nu din auzite sau citite. Ar fi bine sa probati o afirmatie inainte de a o face publica ! Oare chiar nu v-ati intrebat de ce aveti atat de putini cititori ? …

 6. unu scrie

  Premiera pentru judet??????

  In municipiul Sibiu se pot plati impozitele si taxele online de cativa ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...