radar

radar

În perioada 01 – 08 mai 2016 Poliția Română organizează și desfășoară acțiuni punctuale în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul vitezei excesive.

Analiza efectuată la nivel naţional asupra evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere grave produse în trimestrul 1 al anului 2016, relevă înregistrarea a 1.714 accidente, din care a rezultat decesul a 358 persoane şi rănirea gravă a altor 1.596.
Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, ocupă locul întâi la nivel naţional în ierarhia principalelor cauze generatoare, generând 22,05 % din totalul accidentelor. Astfel, pe acest fond s-au produs 378 accidente, soldate cu decesul a 90 persoane şi rănirea gravă a altor 390.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, în trimestrul 1 al anului 2016, au avut loc 38 (+4) de accidente grave soldate cu 5 (0) persoane decedate şi 40 (-2) persoane rănite grav. Astfel, viteza ocupă primul loc în ierarhia principalelor trei cauze generatoare de accidente rutiere în județul Sibiu, în această perioadă având loc 14 accidente rutiere grave soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 15, accidente care au avut drept cauză generatoare viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic.

În acest context, în perioada menționată, se vor intensifica activităţile de impunere a legii şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, axate în special pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

La acțiuni vor participa, în sistem integrat, efective mărite de poliție rutieră și ordine publică cu atribuții pe linie rutieră și vor fi folosite toate dispozitivele de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea IPJ Sibiu. Totodată, se urmărește și asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, având în vedere perioada Sărbătorilor Pascale.

Vor fi supravegheate îndeosebi tronsoanele de drum național cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată, dar și drumurile din interiorul localităților unde s-au înregistrat accidente rutiere din aceeași cauză.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns