iohannis afganistan

iohannis afganistan

După ce a participat la Slujba de Înviere de la Patriarhia Română, Preşedintele Kalus Iohannis, însoţit de soţia sa, a plecat către Afganistan. Acolo i-a vizitat pe soldaţii români cărora le-a transmis că încă este nevoie de ei în teatrul de operaţii.

„Mă bucur foarte mult că astăzi, când sărbătorim Învierea Domnului, cea mai importantă zi a creştinătăţii, o zi simbol a luminii şi speranţei, a păcii şi a încrederii în mântuire, împreună cu soţia mea, mă aflu în mijlocul vostru. Îmi produce o puternică emoţie atmosfera românească autentică pe care aţi creat-o aici, la 5000 de kilometri depărtare de ţară”, a spus preşedintele, într-un mesaj adresat soldaţilor.
Iohannis a precizat că Afganistanul este principalul front de luptă împotriva terorismului internaţional şi că misiunea nu s-a încheiat.
„De ce serbăm Sfintele Paşti aici? Noi, creştinii, suntem învăţaţi, de la vârste fragede, să ajutăm pe cel care are nevoie de noi. Afganii au nevoie de prezenţa voastră aici. Voi, cei aflaţi în teatru, ştiţi cel mai bine realităţile din teren, care sunt riscurile şi problemele Afganistanului anului 2016. Voi ştiţi foarte bine că Misiunea Afganistan nu este încheiată. Prezenţa voastră în acest Teatru de Operaţii reprezintă răspunsul ferm al României la solicitarea Alianţei Nord-Atlantice pentru asigurarea securităţii şi pentru stabilizarea Afganistanului. Afganistanul este, pentru Alianţă, principalul front de luptă împotriva terorismului internaţional. Reconstrucţia Afganistanului reprezintă un efort de durată, asumat de comunitatea internaţională”, a mai spus şeful statului.


Preşedintele a adăugat că tot acest efort internaţional, inclusiv eforturile militarilor români, au rezultate, iar România şi-a câştigat credibilitatea în faţa partenerilor externi.
„Este bine să ne reamintim una din premisele majore pe baza căreia am aderat la NATO şi apoi la UE: România este furnizor, nu doar beneficiar de securitate. Noi am fost, vreme de 15 ani, prin eforturile voastre, un furnizor de securitate şi vom continua să fim. Nu trebuie să uităm asta. Ştim că participaţi la operaţiuni extrem de importante, cu un grad crescut de dificultate, că sunteţi reprezentanţii noştri în afara graniţelor şi că vă îndepliniţi cu multă dăruire misiunile încredinţate, fiind un exemplu demn de urmat – atât de către camarazii contemporani, cât şi de către generaţiile viitoare – şi de aceea meritaţi toată stima şi aprecierea noastră”, a mai transmis şeful statului.
Iohannis le-a mulţumit soldaţilor şi le-a urat Paşte fericit: „Folosesc acest prilej pentru a vă mulţumi, în numele poporului român şi al meu personal, pentru felul în care aţi ales să vă faceţi datoria şi să fiţi mesagerii noştri şi apărătorii valorilor şi principiilor în care, cu tărie, cu toţii credem.Vă aşteptăm, la finalul misiunilor, să reveniţi pe pământ românesc sănătoşi şi în formaţie completă, cu sufletul încărcat de bucuria unei realizări profesionale absolute – de a fi fost cei mai convingători ambasadori ai României. (…)Tuturor, vă doresc Sărbători Pascale în linişte şi pace! Lumina Învierii lui Iisus să coboare în sufletul fiecăruia, renăscând credinţa şi speranţa în mai bine!”

Sursa www.mediafax.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns