EXPERTUL IN ȘEMINEE: Care sunt diferențele între focarele de fontă și focare oțel

2.183

semineuSemineului potrivit este o alegere pe termen lung, datorita  acestui  considerent este necesar ca documentarea si consultarea cu un specialist sa fie obligatorie. Majoritatea oamenilor se gandesc doar la aspectul exterior atunci cand au in plan construirea unui semineu sau la spatiul de care dispun. Dincolo de aceste aspecte care sunt importante, alegerea focarului este determinanta pentru caldura degajata de acesta, si implicit confortul de care veti avea parte.

Focarele se impart in doua categorii mari: focare clasice in care distributia caldurii se face prin tubulatura izolata, si termofocarele, unde caldura se transfera in camerele adiacente prin calorifere.

Materialul din care sunt produse focarele, constituie un alt criteriu important in alegerea focarului optim, adaptat necesitatilor dumneavoastra . Focarele de fonta si cele din otel captusit cu samota reprezinta cele doua mari tipuri de materiale din care sunt produse focarele.  Ambele tipuri servesc aceluiasi scop, si anume incalzirea spatiilor. Intre cele doua tipuri exista cateva diferente care ar trebui sa fie punctate.

Focarul de fonta este mai rezistent in timp datorita simplitatii sale. Acesta se incalzeste foarte repede din momentul aprinderii focului, dar ca si dezavantaj, dupa terminarea focului  caldura nu se mentine pentru foarte mult timp in incapere.

Focarul din otel captusit cu samota este un focar de randament inalt, care datorita samotei ofera o perioada indelungata de caldura dupa stingerea focului din seminee. Avantajul  focarelor cu samota este faptul ca meninerea caldurii in incapere se face pe o perioada mai  indelungata de timp, spre deosebire de focarele de fonta. Un posibil dezavantaj este faptul ca samota este un consumabil care e necesar sa fie schimbat odata la 3-4 ani.

Focarele de otel in comparatie cu cele de fonta au ca avantaj faptul ca sticla ramane curata pe durata arderii din cauza arderii mai complete a lemnelor pe cand la focarul de fonta necesita curatarea sticlei dupa fiecare ardere.

Alegerea intre focarul de fonta si cel de otel este similara alegerii unei masini cu motor pe benzina sau motorina. Ambele variante au avantaje si dezavantaje. Tu, ce alegi?

Daca nu te-ai hotarat, contacteaza echipa de specialisti de la Pefoc.ro, si pe langa consultanta gratuita in vederea celei mai bune alegeri a focarului, iti punem la dispozitie o gama larga de sobe si cosuri de fum de samota la care transportul iti este oferit gratuit.  Pe langa comercializare, compania noastra iti ofera si construirea semineelor in Cluj si chiar si in restul tarii. Alege intelept, folosind materialele de la Pefoc.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.