Pont pentru liceeni. Cum să își aleagă o carieră SMART la Sibiu!

0 141

DSC_4670

Pentru al patrulea an consecutiv, elevii de liceu vor avea posibilitatea ca, pentru o săptămână, să experimenteze viața de student la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în cadrul unei noi ediții a Școlii de vară: Alege-ți cariera SMART! În acest an, evenimentul se va desfășura în perioada 18 – 24 iulie, fiind un proiect dezvoltat sub egida “Universitatea elevilor” și care vizează schimbarea atitudinii elevilor față de pregătirea lor pentru viața profesională și alegerea carierei potrivite.

Cele 9 facultăți ale ULBS au pregătit peste 20 de workshop-uri și activități special gândite pentru elevi care să îi ajute să cunoască diversele domenii de activitate, să se dezvolte personal prin lucru în echipă și comunicare şi să gândească felul cum îşi pot alege și construi cariera potrivită. Din cadrul programului nu vor lipsi activitățile sportive, serile distractive şi excursiile la Păltiniş și Rășinari. Locațiile vor fi dintre cele mai diverse şi interesante, de la laboratoare specifice fiecărui workshop propus, până la acțiuni în aer liber.
“Propunem elevilor o săptămână de vacanță activă în care, printr-o varietate de workshop-uri şi activităţi, îi ajutăm să îşi aleagă cariera potrivită. Cadrele didactice și studenții noștri au propus activităţi prin care să pună elevii în contexte diferite, specifice diverselor profesii: de la procese penale simulate, la joc de întreprindere, experimente cu roboți până la ateliere de improvizație. Sunt şi workshop-uri generale, care ajută la dezvoltarea unor competenţe transversale. Elevii iau contact nu numai cu activităţi ce le pot da o idee despre ce înseamnă diversele profesii, dar şi despre Sibiu, viaţa studenţească în Sibiu, oportunităţile extracurriculare, etc. Succesul celor trei ediții anterioare ne motivează în pregătirea ediției din acest an. Studenții voluntari implicați în organizarea și derularea activităților au început deja pregătirile și îi așteaptă cu entuziasm și mare drag pe colegii lor mai mici” a declarat prorector Livia Ilie, coordonatorul Şcolii de vară: Alege-ţi cariera SMART!
Informații complete, precum şi formularele pentru înscriere şi regulamentul de participare pot fi accesate la adresa www.scoaladevara.ulbsibiu.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.