Tragedie în Afganistan. Doi soldaţi români ucişi în timpul unei misiuni!

0 361

Operacja_Passage_Afganistan

MApN informează că sâmbătă la ora 10,45 doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit la Kandahar în timpul unei misiuni în Afganistan.

În urmă incidentului, cei trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţă locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar .

Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania, precizează MApN.

Conform sursei citate, familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a militarului rănit.

“Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme.  Dumnezeu să-i odihnească pe aceşti bravi ostaşi şi buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

sursă: agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.