Zeci de percheziții în București și alte patru județe. Evaziune fiscală de 9 milioane euro cu medicamente pentru cardiaci!

0 193

perchezitii si descinderiNu mai puțin de 40 de percheziții au loc marți dimineață în mai multe locații din Capitală și județele Ilfov, Brașov, Prahova și Dâmbovița. Vizate sunt persoane suspectate de evaziune fiscală cu medicamete pentru bolnavi cu afecțiuni cardiace.

Peste 40 de percheziţii au loc, marţi, în Capitală şi alte patru judeţe, iar 26 de persoane vor fi duse la audieri fiind suspectate de evaziune fiscală în procedura de vânzare a unor medicamente pentru afecţiuni cardiace, pentru afecţiuni oncohematologice şi HIV/SIDA, anunţă Poliţia Capitalei, citata de mediafax.ro.
Printr-un comunicat de presă, Poliţia Capitalei anunţă, marţi, că în Capitală, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova, sunt făcute 41 de percheziţii domiciliare iar 26 de persoane vor fi conduse la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu medicamente.
„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, începând cu anul 2008, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în scopul justificării achiziţionării unor medicamente precum şi pentru denaturarea provenienţei ilicite a acestora, au creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată”, se arată în comunicat.
Oficiali din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat că este vorba despre medicamente pentru afecţiuni oncohematologice, pentru HIV/SIDA, dar şi pentru afecţiuni cardiace care erau incluse în programe naţionale de decontare, dar care ar fi fost înregistrate prin zeci de firme fantomă şi apoi vândute în spaţiul intracomunitar.
„Astfel, bănuiţii au colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar către beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei”, se mai notează în comunicatul Poliţiei.
Cele 26 de persoane pe numele cărora există mandate de aducere vor fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Sector 2. Sursa: mediafax.ro foto: arhiva

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...