Decizie radicală în privinţa Băncii Carpatica. Sediul central mutat de la Sibiu!

0 278

banca-carpatica-01

Banca Comercială Carpa­tica, a înregistrat în primul trimestru pierderi de aproape 9 mil. lei, faţă de un profit de 650.000 de lei în aceeaşi perioadă din 2015.  Potrivit statisticelor suma creditelor acordate clientilor a crescut uşor la 760 mil. lei în doar trei luni,iar depozitele s-au diminuat cu 200 mil. lei, de la 2,6 mld. lei. Banca îşi va muta sediul social la Bucureşti de la Sibiu. 

Banca (simbol bursier BCC) a avut în primul trimestru venituri nete din dobânzi de 37,5 mil. lei, în urcare de la 36,8 mil. lei în trimestrul I din 2015. Solvabilitatea băncii a urcat la aproape 14%, de la 10%, ca urmare a infuziei de capital de aproape 100 mi­lioane lei realizată de Patria Bank (fosta Nextebank).

„Constrângerile legate de lipsa capitalului în 2015, care au generat di­minuarea veniturilor din dobânzi datorită procesului de dezintermediere pe partea de creditare şi menţinerea unor scadenţe reziduale reduse afe­rente portofoliului de titluri, au fost com­pensate prin reducerea chel­tuielilor cu dobânzile (-50% faţă de T1 2015)“, a anunţat marţi banca.

sursa: zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.