HEXI PHARMA a închis fabrica de dezinfectanţi şi firma intră în faliment. Ce mesaj transmite tuturor românilor!

0 209

dezinfectanti-spitale-hexi-pharma-890x395

După rezultatele anunţate miercuri de către Ministerul sănătăţii compania Hexi Pharma anunţă fabrica şi firma şi-au încetat deja activitatea şi au început de marţi procedurile legale pentru închidere şi toate produsele vor fi retrase cât mai curând.

“În urma rezultatelor anunțate astăzi, Hexi Pharma își cere scuze, public, atât medicilor și personalului medical, cât și tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformități. În numele tuturor angajaților Hexi Pharma, ne dorim ca vinovații să fie găsiți cat mai repede. Toate produsele vor fi retrase în cel mai scurt timp, fabrica și firma și-au încetat deja activitatea și au demarat de ieri procedurile legale pentru închidere. De asemenea, ne cerem scuze către mass-media, dar, ca urmare, a începerii procedurilor de urmărire penală, începând de ieri ni s-a interzis să mai dăm declarații în presă”, declara astazi firma Hexi Pharma intr- un comunicat.  Secretarul de stat în Ministerul Sănătății  Victor Strâmbu a anunțat miercuri că, în urma primelor analize efectuate de ICECHIM, s-a decis retragerea produselor biocide neconforme provenind de la firma Hexi Pharma în termen de zece zile.

“Există diferențe de concentrații între valoarea declarată și cea măsurată de ICECHIM pe diverse tipuri de substanțe active. (…) S-a decis retragerea produselor neconforme. (…) Retragerea trebuie să se facă imediat. Toate produsele analizate până acum sunt neconforme”, a anunțat secretarul de stat, la Palatul Victoria.  Compania Hexi Pharma Co. SRL, implicată în scandalul dezinfectanților din spitale, a depus la Tribunalul București o cerere de intrare în insolvență.  Cererea de intrare în insolvență a fost depusă în aceeași zi în care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General.  Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public legate de  dezinfectanții de la firma Hexi Pharma. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

sursa: agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.