inundatii 5

inundatii-5Hidrologii au anunțat că s-a institutit Cod galben de inundații pe mai multe râuri din nouă județe, printre care se află și Sibiul. Acesta este în vigoare până vineri, la ora 16,00.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare hidrologică valabilă în perioada 12.05.2016, ora 20,00 — 13.05.2016, ora 16,00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Timiș superior și afluenții săi, Bârzava, Caraș, Nera (județele Caraș-Severin și Timiș), Cerna (județele Gorj și Caraș-Severin), Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Jiu superior și afluenții săi din județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj), afluenții Oltului din județele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj și Argeș, anunta agerpres.ro.
„Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râu și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție”, spune INHGA.
Potrivit sursei citate, fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și viituri rapide se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 12.05.2016, ora 24,00 — 13.05.2016, ora 6,00, pe unele râuri mici din județele Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.
În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA precizează că va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. foto: arhiva

Comentariul meu

Lasă un răspuns