copii-scoala

În urmă cu trei ani s-a încheiat un protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei, Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii prin care li s-a permis accesul magistraţilor în şcoli şi licee, iar elevilor li s-a permis accesul în instanţe şi parchete. Scopul acestei relaţionări este dobândirea de către copii a unor cunoştinţe elementare despre drepturi, obligaţii, legi şi justiţie, menite să prevină comiterea faptelor ilicite, să îmbunătăţească relaţiile sociale pe care le au copiii în cadrul familiei, unităţilor de învăţământ şi în alte medii pe care le frecventează, dar şi să îi orienteze în carieră.
Pentru punerea în aplicare a acestui protocol şi în judeţul Sibiu, LUNI, în data de 16 mai 2016, se va deplasa la Sibiu domnul judecător Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta va ţine câte o lecţie de educaţie juridică pentru elevii de liceu de la Colegiul Naţional Octavian Goga şi la Liceul Teoretic Constantin Noica.
De la ora 12.00 va avea loc o lecţie similară la sediul Consiliului Judeţean Sibiu pentru copiii din centrele rezidențiale din structura DGASPC Sibiu.
Cu această ocazie, directorul general al DGASPC Sibiu, doamna Laura Vîlsan, va dona din partea sa tuturor Centrelor participante, precum și voluntarilor, câte un exemplar al manualului scris de către domnul judecător Cristi Danileț : „Educaţie juridică pentru liceeni. Ghid despre drepturi şi justiţie”, gest care se dorește a fi un îndemn simbolic adresat acestor copii pentru studiu și dragoste de carte.
Evenimentul va fi deschis de către vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJ Sibiu, domnul Constantin Șovăială, care le va explica participanților ce reprezintă Consiliul Județean, rolul și menirea sa în viața cetățenilor din județul nostru, dar, mai ales, în viața copiiilor instituționalizați.
Demn de menționat, reprezintă faptul că este pentru prima dată când DGASPC Sibiu organizează un asemenea eveniment pentru copiii instituționalizați, este pentru prima dată când sunt invitați să participe împreună la o acțiune de asemenea natură și anvergură, fapt care va aduce pe lângă bucuria revederii și un prim pas spre conștientizarea importanței respectării legii în general, dar și a conduitei la școală și în societate, regulilor privind utilizarea corectă a computerului și ce capcane există în mediul online, precum și noțiuni despre corupție și impactul său negativ în viața unei societăți sănătoase.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns