masina electrica sibiu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVineri, 13 mai, Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat a montat și a pus în funcțiune prima stație publică de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibride. Aceasta a fost amplasată în parcarea Cazarma 90, unde s-au amenajat două locuri de parcare cu folosință exclusivă pentru durata încărcării vehiculelor electrice.

Stația a fost achiziționată la un preț de 30.000 de lei, contractul incluzând stația în sine, un echipament de monitorizare și 250 de carduri necesare pentru a avea acces la priza de curent.
Unitatea este concepută special pentru exterior, fiind dotată cu două prize standard pentru acest tip de autovehicule:
–    O priză frontală Menekes Type 2 (alimentare la 380V / 22 kW)
–    O priză Schuko (alimentare 220 V / 3,7 kW)
Configurația permite încărcarea tuturor tipurilor de vehicule electrice: autoturisme, mopede, motociclete, scutere sau biciclete electrice. Timpul de încărcare este de 1-6 ore, în funcție de caracteristicile fiecărui autovehicul.
Încărcarea este gratuită în anul 2016, în sensul că utilizatorii nu vor plăti contravaloarea energiei electrice consumate. Aceștia vor achita taxa corespunzătoare pentru parcare, adică 1 leu/h. De asemenea, pentru a avea acces la stație, fiecare utilizator trebuie să achiziționeze un card magnetic la un preț de 28 de lei, card care poate fi utilizat și la încărcările ulterioare. După ce mașina este cuplată la stație, pentru a porni transferul de curent, cardul magnetic trebuie apropiat de unitatea de încărcare, aceeași operațiune fiind necesară pentru oprirea alimentării.statie incarcare electrica masini
Cardul magnetic poate fi achiziționat de la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera S13. Acesta poate fi cumpărat atât de posesorii de vehicule electrice, cât și de unitățile de cazare din Sibiu care l-ar putea pune la dispoziția turiștilor cazați, ca o modalitate de a îmbogăți oferta lor de servicii.
Acesta este un proiect pilot, un prim pas pentru proiecte viitoare de o mai mare amploare, în sensul asigurării infrastructurii necesare pentru trecerea la mijloace de transport prietenoase cu mediul.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. In articol scrie clar ca este prima STATIE PUBLICA! Ce spui tu ca exista deja nu este publica atata timp cat se afla in curtea unei firme private…;)

  2. nu este prima statie, in curte la reprezententa Mercedes linga Metro este o statie de incarcare de mai bine de un an de zile, dar no,,e departe si acum e campanie eletorala trebuie sa bagam cite o minciuna,,,,,