Scandalul de la Spitalul Pediatrie din Sibiu: Val de demisii în rândul medicilor și personalului!

pediatrie spitalProblemele de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu sunt departe de a se fi terminat. După demisia managerului Alexandru Mihuț, încă un medic și două asistente au decis să îi urmeze gestul.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, dr. Corina Cazan a anunţat că medicul şef al Secţiei Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Pediatrie şi două asistente au demisionat în urma scandalului, anunta mediafax.ro.
Medicul şef al Secţiei Boli Infecţioase, dr. Ofelia Criştiu, a demisionat în momentul izbucnirii scandalului, iar vineri două asistente şi-au înregistrat demisiile.
”Doamna doctor Ofelia Criştiu şi-a dat demisia încă de la primele discuţii pe care le-am avut, cred că după Paşti, undeva în 4 – 5 mai. Eu am rugat-o să gândim împreună, să fim mai toleranţi. Acum o înlocuieşte o colegă, medic în secţie, dr. Codruţa Luca, interimar, iar dr. Criştiu este în concediu de odihnă. Se întoarce luni şi vom discuta să vedem dacă este hotărâtă să rămână la această decizie. Eu mi-aş dori să revină. Am convingerea că doamna doctor este o profesionistă. Pentru noi a contat foarte mult prezenţa dânsei acolo şi am convingerea că vom putea ameliora lucrurile şi relaţia cu doamna doctor în aşa fel încât să putem duce împreună lucrurile bune mai departe”, a spus dr. Corina Cazan.
În prezent,în secţia Boli Infecţioase, care are 27 de locuri pentru copii, lucrează 13 asistente, 17 infirmiere şi patru medici, din care unul vine de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu doar pentru asigurarea gărzilor.

Scandalul de la Spitalul Pediatrie din Sibiu: Val de demisii în rândul medicilor și personalului!

Petiția semnată de mii de părinți
Mamele din Sibiu au întocmit recent o petiţie, în care arătau că sunt obligate să îşi lase micuţii bolnavi în spital pentru că li se interzice să se interneze împreună cu ei, iar după externare, copiii ajung acasă cu traume emoţionale.
„Din păcate, personalul de la acest spital refuză să permită internarea unuia dintre părinţi cu copilul bolnav, fără un temei juridic, dimpotrivă, încălcând normele legale în materie (Ordinul 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice). Această situaţie există doar în Spitalul de boli infecţioase din Sibiu, ceea ce demonstrează în mod evident că este o regulă abuzivă, discreţionară şi fără niciun motiv întemeiat, fiind de maximă importanţă în vindecarea oricărei boli să existe şi un climat de afecţiune şi o stare emoţională cât mai bună, nu una încărcată de groaza despărţirii de cele mai apropiate fiinţe. Orice separare a unui copil mic de părinţii săi la această vârstă poate lăsa în mod evident sechele, fiind o ruptură emoţională traumatizantă şi nefirească, atâta timp cât nu există un argument de nicio natură care să justifice un astfel de demers”, se arăta în petiţie.
Miercuri, managerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Alexandru Mihuţ, a demisionat din funcţie, demisia fiindu-i cerută directorului de către primarul interimar Astrid Fodor.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

Publică

  1. Fratilor, eu nu vreau sa judec dar s-a gandit cineva la numarul de locuri disponibile din spital, stiu eu la numarul personalului de acolo?

    Am vazut cateva stiri din presa, deloc atent studiate.
    Exista probleme, dar ar fi cazul sa se faca o investitie corecta de ambele parti: medici- pacienti..

    O dezbatere nepartinitoare, corecta jurnalistic, de bun simt..altfel stirle astea generaliste au rolul de a dezinforma si nu a prezenta o stare de lucruri obiectiva.

  2. In cazul in care spitalul ramane fara personalul necesar cred ca e recomandabil ca unii dintre parintii ce au semnalat grava problema de la pediatrie, sa se ofere voluntari, poate asa arata personalului medical modul corect in care trebuie sa se poarte cu micutii.

  3. Nu doar ordinul de ministru a fost incalcat ci si Legea privind drepturile pacientului, pana la varsta copilului de 14 ani, parintele trebuie sa semneze pt administrarea tratamentului si asta presupune sa fie de fata in momentul administrarii. De asemenea a fost incalcata si Legea privind drepturile minorului in care este prevazuta protectia acestuia emotionala si fizica! Sunt sigur ca s-ar mai gasi si alte legi incalcate ce deriva din „”tratamentele”” aplicate minorilor in timpul internarii. Astfel asteptam cu interes o ancheta externa spitalului, care sa ne prezinte oficial ceea ce noi, ca parinti, banuim ca se intampla (fara foc nu iese fum..)!