pediatrie2

pediatrie2Problema de la Spitalul de pediatrie din Sibiu pare să se fi rezolvat. Reprezentanții spitalului au anunțat vineri că toate mamele care vor să se interneze cu copii, pot să facă acum acest lucru. Postul de director nu este însă dorit de nimeni, actualul interimar afirmând că nu vrea să rămâbă în funcție.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, dr. Corina Cazan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în secţia Boli Infecţioase se pot interna acum toate mamele care îşi doresc acest lucru, împreună cu copiii lor, până la vârsta de 14 ani, după ce vor semna un acord potrivit căruia înţeleg rigorile internării într-o secţie de boli transmisibile, anunta mediafax.ro.
Dr. Cazan a spus că numărul locurilor pentru mame a crescut de la 3 la 7, iar după mansardarea clădirii vor mai fi încă 7 – 10 locuri.

VEZI ȘI: Scandalul de la Spitalul Pediatrie din Sibiu: Val de demisii în rândul medicilor și personalului!
”Erau create locurile. Erau saloane cu două paturi cu grup sanitar propriu. Nu erau libere, erau ocupate de copii, dar acolo este posibil să internăm şi mama. A fost un pic de rigiditate legat de cele trei locuri. (…) Speranţa noastră este că vom avea un spital nou şi atunci vom gândi lucrurile în aşa fel încât să nu mai avem niciun fel de probleme”, a afirmat dr. Corina Cazan.
Medicii recunosc că au comunicat greșit cu părinții copiilor bolnavi și interzicându-le mamelor dreptul de a sta cu pruncii în spital. Pentru a evita noi scandaluri la Pediatrie, primarul Sibiului i-a cerut demisia directorului acestui spital, Alexandru Mihuț, în urmă cu câteva zile. Noul director interimar, dr. Vasile Banciu, spune că după terminarea interimatului el nu vrea să rămână în această funcție, ci să își vadă de pacienți.
La Spitalul de Pediatrie din Sibiu vor fi angajați trei psihologi și vor fi atrași voluntari, care să-i ajute atât pe pacienții copiilor bolnavi, dar și pe medici să comunice fără a se mai isca conflicte.
Spitalul de Pediatrie din Municipiul Sibiu este un spital regional de urgență, unde sunt aduși copii bolnavi și din județele limitrofe. Surse: agerpres.ro mediafax.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns