Traseul mocăniței, reînceput în urma demersurilor unor volutari la care s-au alăturat mai multe ONG-uri poate deveni un brand al Sibiului, în condițiile în care proiectul lor va găsi sprijin în administrația locală, susține Daniela Cîmpean, propunerea PNL pentru președinșia Consiliului Județean Sibiu. daniela cimpean

”Mocănița va deveni un brand al județului, un magnet pentru turiști! Județul Sibiu are o natură care merită arătată. Județul Sibiu are valori culturale ce pot fi puse în valoare mult mai mult. Trebuie doar viziune și voință. Dacă facem asta, turiștii vor veni și județul va prospera, în special în mediul rural”, este opinia Danielei Cîmpean.
În opinia ei, valorificarea patrimoniului Sibiului prin dezvoltarea turismului durabil va duce la creștere economică și bunăstare. ”Municipiul Sibiu este deja o destinație turistică de top, mai ales după anul 2007. Avem turiști români și străini tot mai multi, însă durata medie a unui sejur este mai mică de două zile. Avem atâtea resurse pentru atracții și destinații secundare, care să convingă turiștii să petreacă mai mult timp în județul Sibiu!”, susține Cîmpean.

Soluțiile pentru turism de calitate în întregul județ vin, în opinia Danielei Cîmpean, din infrastructură turistică, de transport şi a traseelor turistice, din promovarea valorilor culturale tradiționale ale județului.
Principalele programe identificate de candidatul liberal în dezvoltarea turismului din județ sunt:
1) trasee turistice tematice, precum „traseul Mocăniței”, “traseul bisericilor fortificate”, „traseul brânzei din Mărginimea Sibiului”;
2) zona turistică Păltiniș – Mărginimea Sibiului;
3) schi și turism montan în natură sălbatică în masivul Făgăraș – Bâlea.
Toate acestea, dezvoltate într-un cadru organizat, vor aduce investiții specifice, dar și investiții în canalizare, gaz, electricitate, apă curentă și tratarea apelor uzate, gestiunea deșeurilor și parcări, spune Daniela Cîmpean.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns