balene esuate

balene esuateSituație gravă pe o plajă din nordul Mexicului. Un număr de 27 de balene au eșuat în localitatea San Felipe. Doar trei dintre acestea au putut fi salvate.

Douăzeci şi şapte de balene au eşuat pe o plajă din nordul Mexicului şi doar trei dintre ele au suravieţuit, au informat serviciile mexicane pentru protecţia mediului (Profepa), care au încercat timp de 15 ore să le salveze, informează Le Figaro online, citata de mediafax.ro.
Balenele au eşuat pe o plajă din localitatea San Felipe, situat în municipalitatea Ensenada. Timp de 15 ore, personalul Profepa, mai mulţi militari şi pescari au încercat să le ducă înapoi în apele adânci de sâmbătă după-amiaza până duminică dimineaţa. Având în vedere însă că valul era prea mic iar balenele continuau să revină spre mal, doar două balene-pilot adulte şi un pui au putut fi salvaţi, a comunicat Profepa. Balenele-pilot aparţin familiei Globicephala macrorhynchus şi sunt o specie protejată în Mexic.
Autortităţile analizează care ar putea fi motivele accidentului, însă sunt de părere că balenele s-au dezorientat, întrucât niciuna dintre ele nu prezenta răni vizibile sau urme cauzate de năvod sau de la alte instrumente de pescuit.
Profepa a subliniat că balenele-pilot nu le abandonează pe celelalte balene care sunt în pericol, chiar dacă acest lucru le-ar costa viaţa.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns