ploi cod galben vijeli sibiu

ploi cod galben vijeli sibiuCu siguranță că a devenit un obicei în ultima perioadă să nu plecați de acasă fără umbrelă sau o pelerină în caz de ploaie. De 28 de zile plouă în fiecare zi în oraș, lucru mai puțin obișnuit până acum. Vremea continuă să rămână la fel de mohorâtă și ploioasă în următoarele zile.

De nu mai puțin de 28 de zile la Sibiu ploaia și-a făcut apariția în fiecare zi, uneori chiar și de trei ori pe zi. Printre cei mai afectați de temperaturile deloc ridicate din această perioadă și de faptul că a plouat zilnic se numără și dezvoltatorii imobiliari. Mai exact cei care construiesc case, blocuri și locuințe în această perioadă din an. ”Desigur că ne afectează acest lucru. Noi facem  o statistică proprie și din păcate până acum reiese că avem parte de una din cele mai ploiase primăveri din oraș. De 28 de zile a plouat în fiecare zi, fără excepție. Au fost zile în care a plouat și de trei ori, iar acest lucru afectează procesul de construire al clădirilor. Acum întârzierile nu sunt foarte mari și sperăm ca vremea să se îndrepte. Toți dezvoltatorii  care construiesc în Sibiu sunt afectați de această problemă”, ne-a explicat un reprezentant al unui ansamblu de locuințe ce se construiește la Sibiu.

Vremea rămâne la fel. Mohorâtă și ploioasă!
Luni, în cursul zilei, în regiunile estice, sud-estice şi parţial în centru vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp şi punctiform 30 l/mp. Izolat se va semnala grindină. În rest, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala în prima parte a intervalului, dar vor fi pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse. La munte, la altitudini mari, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.
Marți vremea va fi în general instabilă şi se va menţine mai rece decât ar fi normal pentru această dată, mai ales la valorile diurne. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi seara când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat se va semnala grindină. Pe crestele montane înalte precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 20 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 şi 12 grade.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns