cununii civile sibiu

cununii civile sibiuSibienii care vor să se căsătorească în zilele de sâmbătă, au la dispoziție de acum și varianta programării on-line pentru rezervarea datei și orei la care vor să aibă loc acest eveniment special din viața lor.

Serviciul Stare Civilă pune la dispoziția persoanelor care urmează să se căsătorească serviciul de programare a căsătoriei civile online, pe site-ul www.sibiu.ro: https://extranet.sibiu.ro/starecivila/. Acest serviciu este disponibil într-o primă etapă doar pentru cununiile care se oficiază sâmbăta, când solicitările sunt mai multe și necesită o planificare mai riguroasă. Dacă își dovedește eficiența, sistemul va fi extins și pentru programările ceremoniilor din celelalte zile ale săptămânii.
Programarea datei și orei ceremoniei se poate face online doar în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români sau între un cetățean român și unul străin. Pentru căsătoria dintre cetățeni străini, rămâne necesară întâlnirea cu ofițerul de la ghișeu deoarece programul electronic nu poate verifica CNP-ul acestora.
Pentru a face rezervarea, tinerii vor completa data și ora la care doresc să aibă loc cununia civilă și vor specifica un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru confirmare. Formularul electronic solicită completarea numelui, adresei și CNP-ului fiecăruia dintre soți. După rezervare tinerii vor primi un e-mail pe adresa specificată cu confirmarea programării și li se indică data la care trebuie să se prezinte la ghișeele Serviciului Stare Civilă pentru depunerea actelor.

Important de știut
Rezervarea online se face cu cel puțin 10 zile înainte de data căsătoriei. După rezervarea datei și orei căsătoriei, tinerii trebuie să se prezinte la ghișeu pentru a depune actele necesare: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/document/151 pentru căsătoriile între cetățeni români și http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/document/141 în cazul în care unul dintre soți este cetățean străin.
Căsătoria se va încheia în a 10-a zi de la data depunerii declarației de căsătorie, luând în calcul atât ziua depunerii dosarului cât și ziua oficierii căsătoriei. La depunerea declarației de căsătorie este obligatorie prezența ambilor soți.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns