foto R. Pop 17.05.2016

 foto R. Pop -17.05.2016Candidatul PNL la Primăria Municipiului Sibiu, Răzvan Pop, susține că orașul are nevoie de o strategie coerentă pentru tineri, dar mai ales pentru familiile tinere și copiii lor.

Liberalul spune că Sibiul a pierdut, in ultimii 10 ani, 10 la sută din populația stabilă, majoritatea formată din tineri. Aceștia au plecat în străinătate din cauza mediului nesigur în care urmau să-și întemeieze familiile. „În momentul de față, Sibiul nu are încă o strategie concretă dedicată tinerilor. Sibiu este un oraș viu și merită o infrastructură gândită pentru tineret. Nucleul acestei strategii trebuie să fie familia tânără”, consideră candidatul Partidului Național Liberal la primăria Sibiului, Răzvan Pop.

Educația este o soluție pentru dezvoltarea SibiuluiFOTO RAZVAN POP 17 Mai 2016
Un alt pas în urma căruia tinerii ar putea fi convinși să rămână în Sibiu ține de piața muncii și de felul în care se desfășoară educația.”Evoluția pieței muncii de la Sibiu impune creșterea calității actului educațional în mediul academic. Construirea unui campus universitar poate fi un punct în plus pe harta investitorilor. În acest fel, se construiește un mediu economic stabil, atractiv pentru tinerii ieșiți de pe băncile școlilor, care se pot dezvolta chiar în orașul lor” a declarat Răzvan Pop.
Liberalul consideră că un element esențial al acestei strategii este pregătirea educaţională a tinerilor sibieni. Una dintre cauzele abandonului şcolar o reprezintă şi desfăşurarea învăţământului în două schimburi. Şcolile au nevoie de spaţii extinse, infrastructura mai buna, pentru a permite tinerelor familii petrecerea unui timp consistent cu copii lor. „Sprijinirea activităților tinerilor printr-o agendă finanțată de la bugetul local, pe principiul programelor de finanţare culturale, sportive sau comunitare, reprezintă o altă prioritate care trebuie să se regăsească pe agenda viitorului primar al Sibiului”, a mai precizat Pop.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns