mall festival sibiu

mall festival sibiuMult vehiculalul proiect al Centrului Comercial de tip Mall, ce urmează să fie amenajat vizavi de podul Gării din Sibiu, va ajunge pe 26 mai în Consiliul Local. Atunci consilierii sunt chemați să își dea acordul pentru documentația de urbanism (PUZ+RLU) pentru Festival Mall.

Joi, 26 mai, consilierii locali vor avea în mapa cu proiectele supuse aprobării și unul pe care sibienii iubitori de shopping îl așteaptă de ani buni. Vorbim de amenajarea primului Mall comercial din oraș, respectiv cel de lângă podul Gării.
Astfel ceea ce primarul interimar al Sibiului, a anunțat în data de 9 martie, prinde contur. Atunci Fodor a spus că ”vor începe lucrările încă de anul acesta la podul Gării, pe acel teren din dreapta podului. Acolo pe acel teren se va face un mare centru comercial. Un Mall cum zice toată lumea. Acolo va fi și un hypermarket. Va fi acolo un Carrefour care va deservi și locuitorii din această zonă a orașului”.
Vorbim de un proiect care a fost vehiculat încă din anul 2008, dar a fost ”înghețat” din cauza crizei economice care a urmat. În 9 martie, Astrid Fodor a mai spus că lucrările de amenajare a viitorului centru comercial vor începe cel mai probabil în vară. „Cred că în a II-a jumătate a anului cei care construiesc acest centru comercial, vor porni lucrările. Proiectul este chiar în ultima fază de avizare. Am vorbit chiar cu investitorii și vor să înceapă în iunie – iulie lucrările, dacă vor obține toate avizele așa cum ei preconizează”, a explicat atunci primarul interimar al Sibiului.

VEZI ȘI: VIDEO – Încep lucrările la Mall-ul de la podul Gării din Sibiu. Un nou Carrefour apare în oraș!

Răsare un giratoriu la interscția Hermann Oberth cu Fabricii
Din documentația depusă la primăria Sibiu, aflăm că viitorul centru comercial va avea acces auto și pietonal din străzile Calea Gușteriței, strada Lector, strada Fabricii și strada Socului. Pentru fluidizarea traficului în zonă, cei de la SC Festival SRL, vor amenaja pe propria cheltuială un sens giratoriu la intersecția străzilor Hermann Oberth cu Fabricii. Dezvoltatorul se mai angajează și ca cel puțin 11 la sută din suprafața arealului viitorului Mall să fie ocupată de spații verzi și la fiecare copac tăiat să planteze în loc cel puțin alți trei.

Proiect înghețat în 2008
Într-un interviu acordat pentru tribuna.ro în 2008, unul din investitori spunea că proiectul Mall era cifrat atunci la o valoare totală de peste 120 milioane euro și a și fost demarat prin demolarea fostei fabrici Simerom. Acesta urma să fie realizat pe o suprafaţă de 40.000 de mp, și finalizat în 2 ani urmând să creeze peste 1000 de noi locuri de muncă. ”Complexul va cuprinde 140 de magazine care vor găzdui brand-uri internaţionale de prestigiu din modă, amenajări interioare, electronică, sport, accesorii, cărţi şi multimedia precum şi un supermarket. Vor fi construite locuri de joacă pentru copii, precum şi numeroase restaurante, bistrouri şi cafenele, multe cu nume deja celebre. Parcarea complexului va cuprinde peste 1400 de locuri”, spuneau atunci investitorii. Sursa foto: sibianulonline.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. De ce nu se construieste o fabrica, ceva sa aduca plus valoare muncii romanilor? De magazine suntem satui. Nu avem unde castiga bani, nu de unde sa cumparam produse aduse in cea mai mare parte din import.