deratizare

deratizareSituație destul de îngrijorătoare în județul Sibiu. Nu mai puțin de 40 de persoane au ajuns la spital după ce au fost înțepate de căpușe, anunță Direcția de Sănătate Publică din Sibiu.

Patruzeci de persoane au ajuns, în ultima săptămână, la spitale din judeţul Sibiu după ce au fost înţepate de căpuşe, în timp ce de la jumătatea lunii martie până în prezent 221 de sibieni s-au prezentat la urgenţe cu această problemă, potrivit DSP, anunta mediafax.ro.
„Conform datelor centralizate din cele şase unităţi spitaliceşti din judeţul Sibiu, în ultimele săptămâni numărul persoanelor care s-au prezentat la Serviciile de Primiri Urgenţe pentru înţepăturile de căpuşe a crescut uşor, aşa cum ne aşteptam pentru această perioadă a anului. Numărul total de prezentări înregistrat de la începul perioadei de supraveghere, repectiv de la jumătatea lunii martie, fiind de 221 cazuri, număr comparativ cu cel din 2015, când am avut 217 cazuri, respectiv mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului 2014, când au fost 265 cazuri”, se arată într-un comunicat al DSP Sibiu.
Potrivit sursei citate, în ultima săptămână s-au prezentat la UPU din cadrul Spitalului de Urgenţă Sibiu un număr de 16 persoane, la Spitalul de Pediatrie – 11 persoane, alte opt s-au prezentat la Spitalul Municipal Mediaş şi cinci persoane la Spitalul Militar Sibiu.
Reprezentanţii DSP Sibiu spun că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri în perioada următoare.
„Având în vedere evoluţia sezonieră a acestui fenomen, ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri în următoarele 3 – 4 săptămâni. De aceea, recomandăm populaţiei să evite zonele cu risc crescut pentru aceste înţepături şi să respecte toate măsurile preventive cunoscute deja, respectiv să poarte îmbrăcăminte adecvată, să aplice repelenţi, să îşi controleze tegumentele după întoarcerea din natură. Dacă înţepătura s-a produs, indicăm extragerea căpuşei cât mai urgent, în condiţii de siguranţă, de preferat în Serviciul de Primiri Urgenţe de la cel mai apropiat spital”, se mai arată în comunicat.
Zonele în care au fost semnalate înţepături de căpuşe anul acesta, în municipiul Sibiu, sunt, cu preponderenţă, parcurile şi grădina zoologică, Muzeul Satului, cimitirul sau Pădurea Dumbrava, dar şi pe diferite străzi din oraş. foto: arhiva

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns