tursib

tursib

În ședința ordinară a Consiliului Local Sibiu din data de 26 mai, societatea de transport public va supune aprobării consilierilor un proiect (punctul 2 pe ordinea de zi a ședinței) care privește extinderea a două trasee de autobuz în două cartiere noi ale Sibiului: Tineretului și Reșita.

“Cetățenii din aceste două cartiere în plină dezvoltare au solicitat în cadrul întâlnirilor de consultare pe tema Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Sibiu legături mai bune cu restul orașului prin intermediul mijloacelor de transport public. Am rugat SC Tursib să analizeze și să prezinte Consiliului Local soluții prin extinderea traseelor existente.”, a spus Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Traseul 16 face în prezent legătura dintre cartierul Valea Aurie și cartierul Terezian, ultima stație fiind pe strada Lungă. Prin acest proiect de hotărâre se propune prelungirea traseului și intrarea autobuzelor în Cartierul Tineretului până pe strada Londra.

Traseu 10 face legătura dintre cartierele Turnișor și Gușterița. În prezent autobuzele intră în cartierul Reșița doar de luni până vineri. Sâmbăta și duminica autobuzele se opreau pe Calea Gușteriței.

Ca urmare a propunerilor venite din partea locatarilor, autobuzele de pe traseul 10 urmează să intre în cartierul Reșița și în zilele de sâmbătă și duminică.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

4 Commentarii

 1. Locuitorii Cartierului REȘIȚA, au solicitat, în repetate rânduri, de mai mulți locuitori, un autobuz local de care să beneficieze așa cum beneficiază și alte cartiere mărginașe ale orașului.
  În cartier sunt oameni bătrăni și foarte mulți elevi și studenți care sunt nevoiți să călătorească înghesuiți cu locatarii altui cartier al orașului, respectiv GUȘTERIȚA,.
  Cel puțin aceste autobuze de pe linia 10 să circule mai des, în orele de vârf, prin cartierul REȘIȚA.
  De asemenea, Stația Cartier Reșița, să nu fie opțională pentru șoferii liniei 10.

 2. Da de acord cu selimbarul dar raspunsul il primiti daca le scrieti celor de la tursib sau primaria Selimbar

 3. Locuiesc in noul cartier de locuinte depe strada DOAMNA STANCA,cartier ce apartine com. Selimbar.Dar toata aprovizionarea facind-o in Sibiu,deplasarea este inposibil de facut decit cu taxiul.Ca urmare am dori prelungirea traseului oricarui autobuz pina in Doamna Stanca,pentru a putea ajunge sa luam orice autobuz in orice directie. Jn cartier sunt si foarte multi copii care invata in scoli din Sibiu si care sunt obligati sa mearga km. pe jos.Oare voi primi un raspuns?

  1. Compania Tursib SA este sustinuta din bugetul local Sibiu, din taxele si impozitele noastre ale sibienilor.
   Pentru ce sa va oferim voua, selimbarenilor, transport public in comun? sa va dea primaria selimbar nu noi.
   pe principiul asta ar trebui oferit si celor din Sura mare,Mica,Cristian, Poplaca,Cisnadie? Nu?