IMG_6984

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a sfinţit duminică, 22 mai, Căminul pentru vârstnici al Asociaţiei “Sfântul Nicolae” de la Biserica “Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul sibian Valea Aurie. Slujba de sfinţire a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată pe o scenă amenajată pe treptele de intrare în locaşul de cult, participând mulţimi de credincioşi din cartier şi din întregul oraş.

Ierarhul a fost întâmpinat de preoţii şi credincioşii comunităţii la intersecţia dintre Calea Poplăcii şi strada Ludoş, de unde s-a mers în procesiune până la biserică. Copiii din cartier şi elevii beneficiarii Centrului de zi al bisericii din Valea Aurie au participat la procesiune înveşmântaţi în straie populare şi purtând steagul naţional.
La sărbătoarea din Valea Aurie au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, iar la sfârşitul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învăţătură prin care a tâlcuit Evanghelia duminicii, iar apoi a oferit bisericii din Valea Aurie o raclă cu un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei.
Părintele Simion Săsăujan, citorul bisericii şi al aşezământului social unde funcţionează Centrul de zi pentru copii şi unde va fi deschis Căminul pentru vârstnici a primit distincţia “Crucea şaguniană pentru preoţi”, ca o încununare a celor 50 de ani de preoţie, din care 26 de ani au fost în slujba credincioşilor din Valea Aurie.
Părintele Simion Săsăujan a mulţumit ierarhului şi tuturor celor ce au sprijinit construirea aşezământului de lângă biserică şi i-a oferit ierarhului ca dar din partea comunităţii o icoană.
A urmat sfinţirea Căminului pentru vârstnici de la etajul aşezământului, ierarhul şi soborul de preoţi sfinţind cele nouă camere unde vor fi îngrijiţi în viitorul apropiat 18 bătrâni.
“Este o încununare a unui efort deosebit. Această instituţie are nouă garsoniere unde 18 persoane se vor bucura de condiţii deosebite. Este datoria noastră de a-i vedea pe bătrânii noştri alături de Biserică, sub ocrotirea lui Dumnezeu, cu posibilitatea de a merge când doresc în sfântul locaş pentru a se ruga, de a avea aici toată asistenţa necesară pentru îndulcirea zilelor pe care ei le mai au de parcurs în această lume. Nu considerăm că este un aşezământ sau un azil, ci este o casă a celor vârstnici, casa noastră prelungită prin braţele Bisericii în societatea noastră pentru aceşti oameni binecuvântaţi de Dumnezeu care au nevoie de sprijin. Îi rugăm pe toţi să se gândească la cei care vor sta aici şi să îi ajute, înmulţind astfel dragostea şi îmbogăţindu-ne în fapte bune”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.
La sfinţire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai partenerilor din Germania, Anglia şi Elveţia care au sprijinit construirea instituţiei. Oaspeţii au primit mulţumiri din partea ierarhului, a preotului Simion Săsăujan şi a beneficiarilor.
“În anul 2010 am intrat cu copiii în parterul clădirii celei noi, iar în prezent am făcut pregătirile necesare pentru 18 bătrâni care vor locui în curând aici, la etajul aşezământului. Copiii şi bătrânii vor putea fi împreună într-un program de într-ajutorare. Trăiesc o adâncă emoţie gândindu-mă la ceea ce a fost şi la ceea ce am realizat, dar şi la proiectele noastre de viitor”, a spus părintele Simion Săsăujan.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

4 Commentarii

Lasă un răspuns

 1. domnului alintat sau alin
  nani,nani puiul mami
  ca mama te-o alinta
  si mama te-o legana
  la noul asezaman
  in loc de preot esti asteptat
  sa te prezinti cu foarfeca
  sa tai pambliga de inaugurare
  fara orice binecuvantare,
  pana in gradina domnului
  pensia de o sa ti-o mananci
  la coada la unt si la lapte,
  nimeni nu te-o asteapta
  sa-i vizitezi cu o cutie de ciocolata
  nici de-a acasa de la tine sa le aduci
  o patura in plus

 2. articol de pupat in dos mitropolitul. Lasati nebunul in pace, medicamentele nu-l mai ajuta, sora nu mai face fata si nu se mai satura sa-si aroge meritele preotilor oropsiti. Ma mai tii minte, mitropolite? Nici pana acum nu au reusit acolitii tai sa afle cine sunt, nu-i asa? Daca imi dai parohie gratis, vin si iti spun cum ma cheama….Apropos…mai ai fraieri studenti la teologie? Sau ramai fara clienti…