Super veste pentru toți copiii din Sibiu. Rapunzel vine, în premieră, pe scena Teatrului Gong!

0 219

foto-RAPUNZELSecția Germană a Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 29 mai, ora 11:00, premiera spectacolului „Rapunzel” în regia lui Gavriil Pinte. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, sâmbătă, 28 mai, de la ora 18:00.

Gavriil Pinte revine pe scena Teatrului „Gong” din Sibiu cu o nouă montare, de data acesta în limba germană. „Rapunzel” este povestea fetei cu părul prelung care avea să ajungă în grija unei vrăjitoare rele. La doar 12 ani, fetița este închisă de vrăjitoare într-un turn înalt și izolat, fără uși și fără scări, pentru a o ține departe de oameni și a o feri de răutățile și tentațiile lumii. Nimeni nu putea ajunge la ea. Spunându-i de fiecare dată „Rapunzel, odor frumos, Aruncă-ți părul în jos!”, vrăjitoarea era singura care putea urca astfel în turn, până într-o bună zi, când un prinț avea să îi audă cântecul înduioșător și să încerce să îi redea libertatea.
Adaptarea lui Gavriil Pinte îi aduce pe scenă, în fața publicului, pe Frații Grimm și surprinde, totodată, prin ritmul poetic creat de regizor atât prin cuvinte și sunete, cât și prin imaginarul păpușilor și al măștilor în contrast cu jocul de lumini și umbre. Traducerea scenariului în limba germană poartă semnătura lui Beatrice Ungar, iar proiectul de scenografie al spectacolului a fost realizat de Roxana Ionescu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska și Claudia Stühler.
Frații Grimm, Jacob (1785–1863) și Wilhelm Grimm (1786–1859), au fost folcloriști, lingviști, filologi, doctori în drept, cunoscuți în toată lumea pentru colecția lor de basme care conține, printre altele, „Albă ca zăpada”, „Croitorașul cel viteaz”, „Cenușăreasa”, „Scufița roșie”, „Hansel și Gretel”. Poveștile scrise de cei doi frați au încântat copilăria multor generații, devenind pretexte cuceritoare pentru diverse ecranizări și dramatizări. Unele dintre aceste ecranizări au fost realizate de Studiourile Disney („Albă ca zăpada și cei șapte pitici”, „Frumoasa din pădurea adormită”), cea mai recentă fiind „Rapunzel”.
Producția de la Sibiu are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Accesul publicului la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00 ) sau online (teatrulgong.ro, eventim.ro). Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...