lemne

Acţiunea poliţiştilor din Mediaş în timpul căreia au percheziţionat mai multe domicilii din judeţul Mureş s-a lăsat cu reţinerea a 8 persoane. La domiciliul acestora au găsit destule probe pentru a fi acuzaţi de tăiere ilegală a arborilor.

În cadrul perchezițiilor efectuate, polițiștii din Mediaș au identificat sume de bani, în lei și valută (3.400 euro, 40 dolari și 13.500 de lei), scule electrice, precum și 122,5 mc materiale lemnos, respectiv: 34 mc lemn rotund din specia molid, 20 mc lemn rotund din specia brad alb, 19 mc buștean din specia fag, 19 mc cherestea din specia molid, 14,5 mc cherestea din specia fag, 5,5 mc cherestea rășinoase, 3,5 mc cherestea din specia paltin, 6 mc lemn de foc din specia fag și 1 mc lemn din specia gorun. Perchezițiile au avut loc în județul Mureș, în localitățile Hodac și Ibănești.

Totodată, au fost puse în executare 10 mandate de aducere emise de Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, iar în urma audierilor s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a 8 persoane.

Cele 8 persoane, toate de sex masculin, cu vârstele cuprinse între 23 și 47, domiciliate în județul Mureș și Gorj, vor fi prezentate în cursul acestei zile instanței cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că la nivelul Postului de Poliție Blăjel există în lucru un dosar penal privind tăierea ilegală și sustragerea de arbori, fapte comise în perioada 2015 – 2016, iar din datele şi probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că, bănuiţii locuiesc în județul Mureș.

Peste 30 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, Serviciului Ordine Publică – Biroul Delicte Silvice și 2 grupe ale Serviciului de Acțiuni Speciale Sibiu s-au deplasat ieri în județul Mureș pentru desfășurarea activităților, beneficiind de sprijinul efectivelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș și Garda Forestieră Brașov.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns