situaţie incertă pentru 20 de spectacole din cadrul fits. e implicat guvernul!

fits

Anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru aduce la Sibiu 452 de spectacole. Dintre acestea 20 ar trebui să se desfăşoare la Casa de Cultură, închisă momentan de către ISU pentru că nu avea avizele necesare. Ar putea fi redeschisădoar printr-o hotărâre a Guvernului.

„Aștept o decizie a Guvernului. La conferința de presă am avut din partea Guvernului României, prin vicepremier, asigurarea că vom putea să jucăm în Casa de Cultură a Sindicatelor. Noi am făcut contractele de anul trecut. Este vorba de 20 de spectacole, zece pe sala mare, zece pe sala mică”, a spus Constantin Chiriac.
Deocamdată, pompierii nu permit ca spectacolele de teatru să se joace pe scenele Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, în lipsa autorizației de securitate la incendiu.
Contactat de corespondentul AGERPRES, Bianca Sabău, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, a declarat că „până în prezent, nu s-a primit niciun fel de documentație, nu s-au făcut solicitări de obținere a autorizației de securitate la incendiu”.
O parte din biletele pentru cele 20 de spectacole au fost deja vândute.
„În clipa asta avem de trei ori mai multe bilete vândute decât anul trecut. Este o nebunie”, a mai spus Chiriac.
Evenimentul de la Sibiu se bucură de aprecierea Guvernului și a Președinției.
„Sunt bucuros să particip la acest eveniment și mă bucur că România reușește, printr-o personalitate de excepție, să aducă lumii o zonă artistică unde este cu adevărat campion mondial. Mă bucur pentru faptul că avem cel mai mare, cel mai puternic festival de teatru din lume la acest moment. Mă bucur, de asemenea, că prin ceea ce face domnul Constantin Chiriac aduce României acea parte de soft power care poate fi arma noastră de cucerire a lumii sau măcar arma noastră cu care ne putem apăra. Mă bucur că la Sibiu s-a născut o manifestare de asemenea amploare, un act de management cultural absolut grandios”, a declarat recent, vicepremierul Vasile Dîncu, în conferința de presă de la București.
Sibiu, fosta Capitală Culturală Europeană, se pregătește pentru Festivalul Internațional de Teatru, care va aduce, în premieră pentru România, nume mari din artele spectacolului, transformând orașul într-o imensă scenă, pe care vor avea loc 452 de evenimente, ceea ce îl face să devină primul festival al artelor spectacolului din lume, a declarat recent, pentru AGERPRES, Constantin Chiriac, președintele festivalului.
În premieră, vor veni la Sibiu în perioada 12-21 iunie Tim Robbins, Christoph Marthaler, Ludovic Lagarde — La Comedie de Reims, Antonio Andrade Flamenco, Finzi Pasca, cea mai importantă companie de teatru Noh din lume, Yamamoto Noh Theater, dar și Kor?unovas, Thomas Ostermeier, Alvis Hermanis, Luk Perceval, „nume râvnite de toată lumea”.
FITS va aduce sute de evenimente, în 67 de spații de joc, cu 2.850 de artiști, provenind din 70 de țări, care vor mobiliza o audiență de 65.000 de spectatori pe zi, potrivit lui Constantin Chiriac.
Sursa www.agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu