natea judo

natea judoPerformanță notabilă pentru unul din cei mai buni sportivi ai momentului la Sibiu. Judocanul Daniel Natea a luat aurul la la turneul Masters de la Guadalajara, la competiție participând peste 230 de sportivi din 51 de țări.

Judoka român Daniel Natea a câștigat medalia de aur la categoria +100 kg, duminică, la turneul Masters de la Guadalajara (Mexic), anunță agerpres.ro. Natea a trecut în optimi de mexicanul Jose Cuevas, în sferturi a câștigat în fața japonezului Hisayoshi Harasawa, care era neînvins de doi ani, în semifinale a dispus de azerul Ușanghi Kokauri, iar în finală l-a învins pe israelianul Ora Sasson.
Turneul Masters a fost ultima competiție pentru sportivul nostru înaintea Jocurilor Olimpice, iar acest succes îi asigura lui Natea prezența în primii 8 judoka în clasamentul mondial la categoria +100 kg și o șansa în plus la o medalie olimpică.
Andreea Chițu a ocupat locul 5 la cat. 52 kg, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu italianca Odette Giuffrida. În optimi, românca a trecut de Lux Olvera (Mexic), în sferturi a câștigat la Gili Cohen (Israel), dar a pierdut semifinala ci rusoaica Natalia Kuziutina.natea 2
La cat. 48 kg, Monica Ungureanu s-a impus în primul tur în fața turcoaicei Ebru Șahin, dar apoi a cedat în disputa din optimi cu Julia Figueroa (Spania).
La competiție au participat 231 de sportivi din 51 de țări, 115 la masculin și 116 la feminin.
Japonia a ocupat primul loc în ierarhia pe medalii, cu 5 de aur și 2 de bronz, urmată de Azerbaidjan, 2 de aur și 2 de bronz, SUA, 2 de aur, etc.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu