semimaraton1
semimaraton1
                                                                                                                                                   Foto Marius Miclea

Nu mai puțin de 2500 de alergători și peste 1000 de susținători au împânzit Piața Mare din Sibiu la cea de-a cincea ediție a Semimaraton Sibiu. Datorită mobilizării participanților, peste 340.000 de lei au fost strânși pentru proiectele comunității sibiene. În 2017, evenimentul de Semimaraton se va transforma în Maraton Sibiu.

Cea de-a cincea ediție a Semimaraton Sibiu a fost un real succes! 2500 de alergători s-au aliniat la linia de start sâmbătă, 28 mai, în Piața Mare din Sibiu, care a devenit aproape neîncăpătoare. Alături de ei, peste 1000 de susținători au încurajat alergătorii. Printr-o mobilizare exemplară a comunității Semimaraton, peste 340.000 de lei s-au strâns pentru cele 21 de proiecte sociale, depășind obiectivul general de strângere de fonduri propus de organizațiile ne-guvernamentale. Susținerile continuă până la 01 iulie 2016.semimaraton2Semimaraton Sibiu este un eveniment al întregii comunității iar acest lucru s-a simțit în atmosfera de sâmbătă, la linia de start. Încă de la ora 08.30 dimineața, odată cu exercițiile de încălzire a alergătorilor, Piața Mare din Sibiu s-a umplut de energie și entuziasm. Datorită numărului mare de participanți ai acestei ediții, startul s-a dat diferențiat: la ora 09.00 au plecat cei 850 de alergători pentru cursa de semimaraton și ștafete (21 km). Un sfert de oră mai târziu, au plecat cei 1200 de alergători la cea mai populară cursă a evenimentului – crosul de 5km. La amiază, juniori cu vârste între 4 și 12 ani s-au aliniat la start pentru cursele copiilor, în aplauzele și încurajările părinților. Peste 1000 de persoane au venit în Piața Mare pentru a susține evenimentul și alergătorii preferați.semimaraton4
Traseul a urmărit străduțele înguste ale centrului istoric din Sibiu, apoi a continuat prin parcul Sub Arini și Complexul Național Muzeal “ASTRA”, al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Alergătorii au avut parte de momente muzicale neașteptate: grupuri de saxofonisții și muzicieni i-au întâmpinat din loc în loc cu muzică live iar sute de voluntari mobilizați de-a lungul traseului i-au încurajat continuu.
Stoian Adela Ana, alergător: “Felicitări, dragi organizatori! Munca și pasiunea voastră au adus în comunitatea sibiană cel mai reușit eveniment sportiv, care devine un eveniment de sport de masă. Anul acesta punctele de refresh muzical au fost geniale!”
Pentru buna desfășurare a evenimentului, aproximativ 300 de voluntari au făcut parte din echipa extinsă de organizare și peste 20 de companii locale s-au implicat activ, atât prin încurajarea angajaților lor să se înscrie în număr cât mai mare la eveniment, cât și prin amenajarea unui stand de energizare în Piața Mare pentru participanți. Cele 21 de organizații neguvernamentale pentru a căror proiecte s-a alergat, și-au încurajat constant alergătorii prin pancarte motivaționale, diplome speciale și fotografii la fața locului. Evenimentul s-a bucurat de susținere și din partea Primăriei Sibiu și a autorităților locale.
Reușita acestei ediții aduce o provocare nouă pentru evenimentului de anul viitor: Semimaratonul se va transforma în Maraton Sibiu.semimaraton3                                                                                                                                            Foto: Marius Miclea
Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu: “Am avut o a cincea ediție a Semimaratonu Sibiu mult peste așteptări, cu aproximativ 1.200 de alergători în plus față de anul trecut, ceea ce pentru noi a însemnat practic să organizăm două evenimente în unul singur. A fost destul de greu, dar a fost frumos în același timp. Am reușit să aducem oameni din toată țara la SemiMaraton, pe lângă faptul că întreaga comunitate sibiană se mobilizează să alerge pentru cauzele favorite. Dacă Sibiul a reușit să strângă 2.500 de alergători pentru un SemiMaraton, cu siguranță merită să intre în rândul orașelor celor care au o competiție de Maraton.”
Participanții de la Semimaraton 2016 au venit din toate colțurile țării, și chiar de dincolo de granițe. Alergători din Olanda, Germania și China au luat parte la competiția sportivă de la Sibiu. Câștigătorul marelui premiu de Semimaraton, Liviu Croitoru, cu un timp de 1h 17 min pentru cursa de 21 de km, vine din Republica Moldova și a declarat că e un energic susținător al curselor sportive filantropice de pretutindeni și a încurajat cât mai multă lume să participe la astfel de evenimente.

Lista câștigătorilor Semimaraton Sibiu 2016
Semimaraton Takata (21 km)
Locul 1 (M): Liviu Croitoru – 1h 17’
Locul 2 (M): Ioan Nistor Stir
Locul 3 (M): Constantin Folescu
Locul 1 (F): Maria Magdalena Veliscu – 1h 29’
Locul 2 (F): Lăcrămioara – Angela Teodorescu
Locul 3 (F): Ionela Balasei
Cros Visma (5 km)
Locul 1 (M): Daniel Petru Scrob – 16’ 33’’
Locul 2 (M): Cătălin Bertescu
Locul 3 (M): Daniel Buliga
Locul 1 (F): Tabita Teușan – 18’ 36’’
Locul 2 (F): Luminița Maria Rus
Locul 3 (F): Irina Chersan
Ștafetă (2x10km)
Locul 1: Sucevenii – 1h 20’
Locul 2: Run For Fun
Locul 3: Aft 1
Ștafetă (4x5km)
Locul 1: Luceafărul Jidvei – 1h 28’
Locul 2: Arbitrii Sibiu
Locul 3: Marquardt

Comentariul meu

Lasă un răspuns